Kamala hammaslääkärikammo.

RetroPrinsessa

Sain pari viikkoa sitten puhelun. "Hei, olisi aika tulla hammastarkastukseen." Tuo lause saa kehossani aikaan jonkinlaisen kemiallisen reaktion, korvissa humisee, sydän hakkaa, vatsasta vihloo ja käsien verenkierto pysähtyy. Olo on jotain ihan järkyttävää.

Kun sovittu hammaslääkäripäivä koittaa, voin huonosti jo aamusta. En pysty oikein keskittymään mihinkään, päässä hakkaa vain silkka kauhu. Väitän, että tiedän miltä kuolemaantuomitusta tuntuu, koska minun elämäni tekee päätöstä joka kerta kun joudun hammaslääkäriin. Tämän kauhun vallassa saatan toimia ihan päättömästi, taannun jonnekin alkukantaiselle tasolle, tekee mieli paeta. Olen teljennyt itseni mm.vessaan, yrittänyt paeta hammaslääkärin tuolista kesken hoidon, purrut hammaslääkäriä ym.

Olen kyllä varmasti oikea hammaslääkärin kauhu. Kun saavun (yleensä saattajan kanssa) hammaslääkäriin, olen lapsellisesti vihainen hammaslääkärille (sehän on hammaslääkärin vika, että minulla on losot hampaat..) ja saatan puhua todella törkeästi esim. näin, Hammaslääkäri:-Hei Raisa, mukava tavata pitkästä aikaa. Minä: -Aijaa, ei minusta, tänne taas kidutettavaks piti tulla. Viimeksi taisin syyttää heitä elämäni pilaamisesta ja joskus olen verrannut heitä pyöveleihin. Voi hyvänen aika, että alkaa hävettämään kun tätä kirjoitan ja muistelen mitä kaikkea olen heille puhunut. Ja mitä kaikkea en edes muista, kun olen ollut niin sekaisin.

Itken monesti jo odotushuoneessa ja joskus päässäni on vain naksahtanut lääkärin tuolissa. En muista tästä mitään, mutta mieheni kertoi, että lääkäri oli huutanut huoneestaan, että LISÄÄ HOITAJIA TÄNNE! Todennäköisesti olen ryhtynyt repimään laitteita irti ja riuhtonut itseäni vapauteen. Tästä syystä saan lääkäriltä yleensä rauhoittavan lääkkeen ennen hampaan paikkaamista ja mikäli jotain suurempaa pitää tehdä, laitetaan minulle sellainen ns. puolinarkoosi.

Mitäs tämä jekyll ja hyde -potilas tekee kun hoito on ohitse... Halaa hammaslääkäriä, anoo anteeksiantoa, kiittelee ja kehuu tätä, lepertelee ja hölöttää ihme vitsejä... Niin ja maksaa mukisematta satojen (joskus tuhansien) eurojen laskut (Käyn yksityisellä, siksi kallista). Voi jessus, mulla hävettää!!! Miks päätinkään purkaa tätä kammoani tänne?? Kamalaa luettavaa.

Mutta miettikää millainen hammaslääkäri minulla on. Vuodesta toiseen hän ottaa minut vastaan ja hoitaa losoja hampaitani, kuuntelee sekoiluani ja antaa palkintoja kun on mennyt hyvin... Joo-o, saan hammasharjoja, tahnoja, fluoritabletteja ym... Niin ja kun hän tekee vuositarkastuksen minulle, hän samalla poistaa hammaskiven, putsaa ja fluoraa hampaani, eikä laita minua minnekään suuhygienistille. Hyvällä tuurilla selviän siis yhdellä kauhujännityksellä, mikäli minulla ei ole reikiä ym.

Tänä vuonna, Raisalla reikiä NOLLA!!! Hammaslääkäri sai taas hunajaa valuvia kehuja tarkastuksen jälkeen ja mie sain KAKSI vihreää hammasharjaa ;)

Kommentit

On Her Hangers

Mulla on tavallaan samat fiilikset, mutta välillä jännitän enemmän kuin toisilla kerroilla. Koitan pitää pääni kylmänä ja perustelen järjellä, että omaa terveyttähän täällä hoidetaan, mutta välillä hermoheikkous iskee. Multa poistettiin ensin oikean puolen viisurit juuri kirurgin toimesta ja en edes pelännyt tai jännittänyt ensimmäisellä kerralla. Valmistauduin henkisesti pahimpaan, mutta kokemus oli oikein positiivinen. En tiedä mikä siinä vasemman puolen viisureiden poistossa jännitti niin paljon! Hommahan oli mulle jo ihan tuttu, mutta pelkäsin aivan järjettömästi :D Olkapääni tärisi siinä tuolissa ihan hillittömästi mikäli yritin rentoutua. Homma meni melkeinpä moitteettomasti ja nyt on tosiaan hyvä fiilis asiasta, kun olen saanut kaikki viisurit pois, jotteivät vaivaa vuosien päästä, mutta olin ihan hermoheikko silloin operaatiota odottaessa.

Raissi
RetroPrinsessa

Minun kohdalla kyse ei ole pelkästään siitä kivun pelosta, tähän liittyy paljon muutakin. Jo se, että haistan jossain esim. kaupassa saman hajun kuin hammaslääkärissä, saa se tuon pelko-kauhu-tuntemukset aikaan. Lapsuuden karmeat hammaslääkärikokemukset varmasti ovat yksi syy tähän kammoon. 

Ella F.
Siperian Ella

Ihanaa että joku muukin! Mä häpeän käytöstäni lääkärillä kuin lääkärillä koska kammoan valkotkkiaisa yli kaiken, mutta hammaslääkäri on ehdottomasti pahin. Onneksi on ollut hyvät hampaat, mutta mä olen niitä, jotka menee hammaslääkäriin vasta ehdottoman pakon vallitessa. Helpottaa, kun tietää, että joku toinenkin on valmiina pistämään paikat remonttiin silkasta kauhusta. Mä oon muuten myös purrut hammaslääkäriä, oksentanut hammaslääkärin naamalle, huutanut niin että koko odotushuone on ollut kalman kalpea jne. Mä en vaan kestä. En kestä.

Raissi
RetroPrinsessa

Todellakin mahtavaa, että en ole ainoa tämän kammoni kanssa!! Enkä ainoa kilipää hammaslääkärissä :D Sinä ainakin ymmärrät, että en todellakaan tahallani käyttäydy hammaslääkärissä niin kuin kerroin. Joku muu ottaa minussa vallan. Kamalaa, huh!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.