Kevennetään kohti joulua

RetroPrinsessa

"Pitäisköhän vähän vähentää tuota hiilareiden mättämistä?" mietiskelin Jykälle ennen nukahtamista.

"Joo, voitais. Käydään huomenna ostamassa vihanneksia ja juureksia."

Seuraavana päivänä työnsimme ostoskärryt pitkästä aikaa Lidliin. Heti porttien jälkeen silmäni osuivat hauskannäköiseen suklaalevitepurkkiin. 

Hitto, mie oon aina halunnu maistaa tuota. Mie haluan sen. Mie kyllä ostan sen.

Tarrasin kaksin käsin purkkiin ja päättäväisesti suunnistin kohti ostoskärryjämme, jotka Jykä oli parkkeerannut vihannesosastolle. Rakkaan mieheni silmät olivat pulpahtaa ulos päästä, kun hän huomasi minun raahaavan lähes kilon painoista suklaa-pähkinä-maitokreemilevitepurkkia ostoskärryjä kohden.

"MITÄ?!" kysäisin ihan pikkuisen närkästyneenä hänen ilmeestään.

"Eeei, ei mitään. Mä vaan... Mikä toi on?"

"No tämä on kuule semmosta levitettä, jota mie aijon survoa nuitten vanilijarinkeleitten päälle makianhimon iskiessä, ku ei suklaata kerran syyä", selitin ja kahmaisin toisella kädelläni hyllystä vanilijarinkelipussin.

"Ööö, aha."

"Mie oon aina halunnu maistaa tätä, enkä oo koskaan maistanu ja sitä paitsi tätä tullee kerralla syötyä ihan varmasti vähemmän ku suklaata, enkä mie sanonu, että haluan kaikki hiilarit jättää, vaan potut, pastat ja semmoset. Kyllä sitä jotaki herkkua pittää elämässä olla."

"Niin tietty. No, otanks mä nyt nää porkkanat?"

"Joo, joo, kyllähän me nyt kevennetään, niinku illalla suunniteltiin."

"..."

Kuola valuen paahdoin illalla vanilijarinkelit, keitin teetä ja levitin tuota taivaallista suklaa-pähkinä-kreemilaavaa niiden päälle. Jo tuoksukin kertoi, että kohta on makujen juhlat huulilla. 

Voi elämä, se oli hyvää. 

Ja mulla on sitä melkein KILON purkki.

Sitä voi myös vain kahmaista lusikalla suuhunsa akuutin makeannälän iskiessä. Mmmm. Pari lusikallista yleensä riittää, joten sitä oikeasti tulee syötyä kerralla paaaljon vähemmän kuin suklaata.

Mikä ihana dietti! Oikea jouludietti.

Kommentit

#MOMFIE

Story of my life! Ensin oli palko syödä kahen edestä (suklaata) ja nyt vieraat laukkaa rotinasuklaiden kanssa. Ja mies on vielä kaikenlisäksi kuukauden vegaanina niin mun on vaan pakko syödä kaikki! (Epäilen, että neuvolatäti oli saanut vihiä tästä, koska punnitsi viimekäynnillä vauvan lisäksi mut!)

Raissi
RetroPrinsessa

Mutta sinä tarvitset nyt energiaa ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis niin just, kyllähän sinä tarvitset nyt energiaa! ;) 

Ja voi apua, olen monta kertaa katsonut tuota purkkia kaihoisasti, mutta jättänyt ostamatta ja toivonut, että se olisi oikeesti pahaa. Pahaa vaikkapa croisanttien välissä...

Raissi
RetroPrinsessa

Just tuolla ajatuksella minäki oon jättänyt aiemmin aina ostamatta: mikään, mikä näyttää noin hyvälle, ei voi olla hyvää. Mutta siis elämä, että tuo on hyvää. Ihan käsittämättömän hyvää, imelää ja ihanaa <3

#MOMFIE

Kyllä kyllä, koska vauvahan tarvitsee kaakaota ;)

vieraileva possu (Ei varmistettu)

Vauvat kasvaa suklaalla ja jäätelöllä. Oikeesti. Mulla on siitä kokemusta kaksin kappalein!

Naislaif
Naislaif

Oikein tehty ja onnea vakaasta päätöksestä. Päätöksestä, jonka olen tehnyt tuhat kertaa ja sitten taas tuhat. Ihana onnellinen tunne, kun tahna levittäytyy hivelemään makuhermojasi. Onni on tunne, joka peittää fyysiset keventämisen tarpeet. ;)

Raissi
RetroPrinsessa

Kyllä, juuri näin. Kuinka se sielukin lepää, kun ruumista on hemmoteltu :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Tuo töhnä on ehkä ainoa asia, jonka takia olen onnellinen pähkinäallergiastani. :D Tiedän että muuten vetäisin sitä lusikalla suoraan purkista... enkä todellakaan vähempää kuin suklaata.

Raissi
RetroPrinsessa

Mullakin vois olla. Vois olla kyllä suklaa-allergiakin :D

Kommentoi