Lattemammat liikenteessä

RetroPrinsessa

Oletteko koskaan törmänneet termiin lattemamma? Aika moni varmaankin on, mutta kerronpa sen vielä niille, jotka eivät tiedä mitä kyseinen termi tarkoittaa:

Lattemamma on siis äiti-ihminen, joka on päättänyt hoitaa alle kolmevuotiasta lastaan KOTONA, sen sijaan että olisi palannut töihin heti äitiysloman päätyttyä. Lattemamman erottaa tavallisesta yleisen käsityksen mukaisesta kotiäidistä siitä, että hän ei ole tajunnut, että hänen pitää hoitaa lastaan/lapsiaan K-O-T-O-N-A, eikä liikuskella kakaroineen ympäri kyliä ja tukkia kahviloita lounasaikana. Toiset lattemammat eivät myöskään tajua sitä, että heidän tulee hoitaa KAIKKI lapsensa K-O-T-O-N-A, eikä tunkea vanhempia lapsia mihinkään virikehoitoihin, kerhoihin tai muuhunkaan yhteiskunnan varoja imevään tarjontaan. Lattemamma ei tajua sitäkään, että KOTONA lapsien hoitamisen pitää olla kurjaa, pitkästyttävää ja ankeaa, vaan hän saattaa innostua aika-ajoin jopa nauttimaan elämästään lasten kanssa. Hän saattaa poistua lapsineen omalta rajatulta alueeltaan vähän kauemmas nauttimaan elämästäään. Ja sen sijaan, että olisi edellisiltana tehnyt eväät valmiiksi, hän syöttää lapsensa ja itsensä kahvilassa kyseisenä päivänä. KAMALAA!

Lattemammalla yleensä ei tosiaankaan ole hirveästi rahaa käytettävissä, vaikka yleinen käsitys onkin toinen. Kaikilla lattemammoilla ei ole yhteiskunnan kirsikkaa kerman päällä miehenä, ei ei, vaan ihan tavallisia työssäkäyviä miehiä. Ihania sellaisia. Lattemammojen miehet eivät rajoita vaimonsa ja lastensa liikkumista millään tavalla, vaan pikemminkin kannustavat vaimojaan viemään lapsiaan muuallekin kuin lähipuistoon. Mikäli se maksaa perheelle sen lounaan (n.10 euroa, koska alle kolmevuotiaat syövät usein ilmaiseksi), niin siihen varaudutaan syömällä illalla jotakin arkisempaa. 

Lattemammat ovat siis niitä, jotka elävät pienten lastensa kanssa kotona yhteiskunnan tukemana, ja sen sijaan että kituisivat, olisivat uupuneita koko ajan ja kärsisivät, he ovat päättäneet nauttia siitä. SIKAMAISTA!

Lattemammat tukkivat kaupungeissa myös julkisia liikennevälineitä vaunuineen, koska he saavat liikkua niissä vahinkovankkureineen ilmaiseksi. He saattavat myös ostaa tosi-tosi halvalla (16€) itselleen junaliput toiselle paikkakunnalle ja matkustaa sinne päiväksi toista lattemammaa moikkaamaan. Lapsi matkustaa luonnollisesti ilmaiseksi. TÖRKEÄÄ!

Kesäisin lattemammat tukkivat myös huvipuistoja, koska heidän kakaransa (alle 100 senttiset) saavat huvitella osassa laitteista ILMAISEKSI. 

Ja katsokaa mitä PSKAA ne syöttävät kersoilleen!

Lattemammat saattavat jopa punata huulensa lounaan jälkeen. Ja vielä lasten nähden! MITEN TURHAA JA TURHAMAISTA!

Toiset lattemammat levittävät myös lastensa huulille rasvaa, jossa on VÄRIÄ!

Lattemammat eivät myöskään vaivaudu viemään lapsiaan päiväunille kotiin, vaan antavat niiden simahtaa vaunuihinsa KESKELLÄ KAUPUNKIA.

Sillä aikaa kun lapset nukkuvat, lattemammat lekottelevat, syövät jäätelöä ja juttelevat keskenään. HALPAMAISTA!

Lattemammat eivät myöskään aina ole kotona padat poristen odottamassa miestään töistä kotiin. MITÄ LAISKUUTTA!

Ja miettikää mitä nämä lattemammat viestivät tällä kaikella lapsilleen: Elämä on helppoa ja yhtä juhlaa. Kyllä se olisi niin paljon parempi, että heti äitiysloman jälkeen pitäisi laittaa lapset hoitoon ja äidit joutaisivat töihin painamaan pitkää päivää. Siellä hoidossa ne lapsetkin oppisivat heti elämän realiteetit: Pitkää päivää on ihmisen töitä tehtävä, palkinnoksi voi vähän nautiskella sitten neljän viikon kesälomalla.

Kyllä lattemammat tosiaan käyttävät yhteiskunnan tukia niin törkeästi hyväkseen, että oikein sylettää. Ja vielä kehtaavat nauttia siitä. SIAT!

Kuvat: Laiskat lattemammat Emmi ja Raisa.

Kommentit

Raissi
RetroPrinsessa

Kiitos itelles kuule. Yhdessähän me sikailtiin <3

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ja sit on meitä, jotka tehään töitä, harrastetaan, tehään ite kaikki ruoat, pärjätään vähällä rahalla, hoidetaan lapsi, lenkitetään koirat JA OLLAAN IHAN SAAKELIN ONNELLISIA?!? Siis ihan hirveää paskaa! Vanhemmat joilla menee parisuhteessa hyvin, joilla on molemmilla omaa aikaa?! OMG! 

Onneks meille tulee tää toinen niin loppuu tämä perseily. Tosin sit kaikki pääsee sanomaan että JOO heleppohan se on elvistellä tollasella ikäerolla, ei meillä vaan tehty sitä tai tätä tai tuota...

No mutta joo, ihania kuvia, näytätte onnellisilta! Nuo Minetin jäätelöt!<3 testattiin ne kans reissulla, ooommmm se chilisuklaa ooooooommmm.

Raissi
RetroPrinsessa

Kohta se sinäkin kuule vaan makaat päivät kotona ja rahaa tulvii ovista ja ikkunoista. Katokin, että painut töihin heti kun äitiysloma loppuu. Viimeistään vanhempain vapaan jälkeen ainakin, viimeistään. 

Ja kyllä, jäätelö oli niin hyvää. Arvaatko kumpi niistä on minun ja kumpi Emmin? Täytyy varmaan tehdä pian taas sikailumatka Tampereelle chili-suklaajäätelönkin vuoksi :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Toi sininen on varmaan sun? Onko se sitä hubbabubbaa, Ellis söi kans sitä? :D 

Vinkkinä vaan et sen chilisuklaan kans passas aika sairaan hyvin vadelmasorbetti. Aijjjettä. Ja Ellis söi kans Stracciatellaa tai miten ikinä kirjotetaankaan. Se. Oli. Taivaallista. Melkein sai yksin syyä koko pallon hehheheheheheh. :D

Raissi
RetroPrinsessa

Oikein :D Ei hitto, mie haluan maistaa niitä kaikkia! 

99800 Alaska

Ja kaikki tää rahoitetaan verorahoilla. Minä se maksoin sinunkin lattes, niin kerta. Nyt äkkiä takas kotiin kärsimään ja rypemään. 

:) Ootte pöhköjä. :)

Raissi
RetroPrinsessa

Älä huoli, syyskuussa menen töihin ja lupaan kärsiä, kitua ja painaa niska limassa kaikki latet takas. :D

99800 Alaska

Ja muistat sitten että siitä työnteosta ei saa sitten olla tyytyväinen tai nauttia sitten yhtään. Töissä pitää olla kurjaa, masentavaa ja ankeaa. Ja työn jälkeen kotona. Koska ruuhkavuodet ja arjen oravanpyörä.

Raissi
RetroPrinsessa

Kyllä! Noita juttuja olen tahkonnut päähäni jo yli puoli vuotta :D

Amma
Why you little!!

Aijai, mä oon vielä TÖISSÄKÄYVÄ lattemamma, sillä en vaan jaksa iltojakaan luuhata kersan kanssa kotona, vaan me mm. käytiin ostoskeskuksessa ajelemassa liukuportailla yhdne illan kuluksi ja toinen vietettiin naapurinkin lasten kanssa samassa ostoshelvetissäparatiisissa joku viikko sitten, ihan ravintolalounasta myöten! Onks tää sit jotain viikonloppulattemammailua? Wannabelattemammailua?

Mutta ihan parastahan se on. Ja oppiipahan se lapsikin, että elämää on kodin ulkopuolellakin ja miten siellä käyttäydytään.

Raissi
RetroPrinsessa

Sinä kuulut siihen parempaan mammakastiin, koska et laiskottele yhteiskunnan verovaroilla, vaan käyt töissä ja pistät rahan vielä kiertämäänkin ;)

Minä siirryn kans asteikossa ylemmälle tasolle sitten syksyllä. 

Amma
Why you little!!

Tää on suora synninpäästö, jess!!

Mut hei, jaxuhaleja sulle tohon rankkaan elämänvaiheeseen!! <3 <3 ja silleen.

Raissi
RetroPrinsessa

Kiitos <3

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

Siis tässähän tuli ihan uusia määritelmiä lattemammalle! Mää kun oon luullut, että se on vaan se tyyppi, joka laittaa esikoisen päiväkotiin ja istuu nukkuvan vauvan kanssa litkimässä lattea keskellä päivää. Mutta nyt tiedän paremmin :D TÖRKEETÄ joka tapauksessa, tietty.

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

No siis mähän oikeasti juon lattea tosi usein, lasten kanssa ja ilman :) Kirjaston kahvilastakin oon ostanut aaaika monta kahvia mukaan puistoon! Mutta en oo pitänyt toista lasta päiväkodissa tämän mahdollistaakseni, joten en oo ajatellut olevani true lattemamma. Mutta ehkä siis oonkin?

Raissi
RetroPrinsessa

Voi miten väärässä oletkaan ollut,  mutta onneksi nyt tiedät tosiaan. :,D :,D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Ah, kunnon lattemammailua odotellessa! Pienin ei viel nuku mitenkään säännöllisesti päiväunia, eikä osaa muutamaan kuukauteen istua syöttötuolissa tai rattaissa, niin noi kahvilat on vielä vähän arpapeliä. Mut kohta jatkuu taas esikoisen päiväkoti niin päästään harjoittelemaan. ;)

Raissi
RetroPrinsessa

Pienellä treenillä hänestä koituu varmasti kunnon kahvilabebe :D

Kommentoi