Lentävä lepakkokoira...

RetroPrinsessa

Eräänä päivänä istuessani jälleen kerran tyttäremme kanssa takapenkillä (se on minun paikkani nykyään), mietin kuinka kätevää on, että meillä on autossa tummennetut takalasit ja pimennysverhot vakiona. Toista se oli silloin kun poika oli vauva. Piti väkertää sellaiset imukuppihärpäkkeet takalaseihin suojaamaan vauvaa paahteelta. Minäkin hommasin sellaiset, joissa oli koiran kuvat (ihan järkyt) kun lähdimme kesälomalle pohjoiseen. Pojan isä ei voinut sietää niitä koiran kuvia, mutta antoi mennä, koska tarkoitushan on tärkein. Lapsi ei paahdu autoon.

 

Siinä ajellessamme katselin ulos takapenkin ikkunasta ja näin jotakin mielenkiintoista. Nyt en enää muista mitä se oli, mutta jotain mikä herätti huomioni. En nähnyt kunnolla, koska oli hämärää. Siis auton sisällä oli hämärää, kun ikkunoissa oli ne härpäkkeet, joiden olemassaolon olin jo jotenkin autuaasti unohtanut. Päätin tietysti avata ikkunan (sähköiset ikkunat olivat sentään). Samassa kun painoin ikkunan avaamisnappia, kuului vaan PLOPS ja fläpfläp ja jotakin suurta mustaa lensi ikkunan ohi. Säikähdin ihan järkyttävästi ja rupesin huutamaan:

-APUA! HYI SAAKELI! Ihan jäätävän kokoinen lepakko yritti lentää ikkunasta sisään!!

Pojan isä hiljensi vauhtia ja katsoi takapenkille, jossa minä ihan paniikissa kiljuin ja poika luonnollisesti itki.

- EI OO TOTTA, OOTKO TOSISSAS?, se kysyi.

-No en oo, ku tahallani tässä vaan lasta huudatan. Etkö muka nähny sitä??

- Joo, näin. Se oli kuule se sinun ihan ite virittelemäs lentävä lepakkokoira.

-Ai niin, höh.

Tänään on sienimetsäpäivä. Hattu ja housut isukin Tiina-serkun käsialaa ja liivimekko MLL:n kirppikseltä.

Päikkäreille lähdössä. Tilkkutäkki löytyi Ivalon kirpparilta. On itseasiassa pussilakana vauvan peitolle. Maksoin tuosta jopa 1,5 €. Samasta pöydästä löysin myös aikuisen kokoiselle täkille tehdyn tilkkupussilakanan ja maksoin siitä 5 €. Kiitos vain hänelle, joka on viitsinyt nuo ommella. On ihan meidän lempparit. Aikuisten peitto on tällä hetkellä tulevassa tytön huoneessa sohvan päällisenä. Laittelen kuvia myöhemmin. 

Nyt leppoisaa sunnuntaita kaikille <3

Kommentoi