Mainio hurahdus

RetroPrinsessa

"Äiti, muistathan että Saana ei käytä mekkoja hoitopaikassa?"

Mitäpä meikäläiselle muuta voi käydäkään, kuin syntyä tyttö, joka ei mekkoja päällensä pistä. Noo, on Justiina sentään vähän myönnytyksiä tehnyt, kesälomalla hän kuulema voi käyttää mekkoa. Joskus.

Helsinki Design Weekin lastentapahtumassa kiertelin Saanan kanssa vaatemyyjien kojuja. Jostain syystä tykästyimme molemmat Mainio Clothingin vaatteisiin. Saana varmaankin siitä syystä, että silloisella myyntipisteellä ei mekkoja rekeissä roikkunut. Sitä miksi minä niihin tykästyin, en osaa selittää. Ensi näkemältä vaatteet näyttävät olevan ihan jotain muuta kuin mistä tykkään, mutta ehkä ei sitten kuitenkaan, omituiset väriyhdistelmät ja monenmoiset kuviot kiehtovat silmääni. Osa vaatteista on melkeinpä rumia, sen verran rumia, että ne ovatkin ihan sairaan hienoja.

Ehdotonta plussaa Mainion vaatteissa on se, että ne suunnitellaan suomessa ja valmistetaan luomupuuvillasta. Vaatteet valmistetaan Intiassa, tehtaassa jolla on yteiskuntavastuulllisuudesta kertova sertifikaatti ja joiden työolot Mainiolla tunnetaan 15 vuoden ajalta. Mainioita, laadukkaita ja eettisiä hyvän mielen vaatteita, jotka eivät liikaa kukkaroa rasita.

Ensimmäiset ostoksemme olivat tämä pusero, sekä nämä pöksyt

Koska vaatteet osoittautuivat erittäin mukaviksi ja pitivät värinsä ja kuosinsa pesussa, hankin vielä muutaman vaatekerran lisää.

 

Mainiolla on myös aikuisten vaatteita. Jotkut niistäkin tosi kauniskuosisia, mutta en ihan kokenut niitä omikseni kuitenkaan. Siksipä minä keskityn eettiseen kuluttamiseen hankkimalla vaatteeni edelleen pääsääntöisesti kirppareilta. Myös Teini on innostunut vaatteidensa laadusta ja eettisyydestä. Tosin hänen eettisyytensä hinta on yleensä kolminumeroinen luku. Pientä aluevaltausta kirppareille hän on onneksi myös tehnyt.

Hei, asiasta aidanseipääseen, me lähdetään aamulla Saanan kanssa minilomalle mummilaan (ei niin eettisesti lentokoneella). Pakattiin kuulkaa ihan konmarihengessä YKSI YHTEINEN LENTOLAUKKU. Voitteko kuvitella, me lähdetään yhdellä lentolaukulla?! 

Minä en.

Kommentoi