Mekkomania

RetroPrinsessa

Jokainen vähänkään blogiani vilkaissut varmasti tietää, että olen aikas hurahtanut mekkoihin, etenkin Saanan mekkoihin. Tai noh, kyllä minä oikeastaan tykkään pukea itsenikin mekkoihin ja hameisiin. Omia vaateviritelmiäni paljastelen tuolla #momfien puolella, viimeksi tänään

Saanan asujahan minun piti alunperin tänne blogiin tallennellakin, mutta jotenkin se on vähän jäänyt, kun mulla on näköjään niin paljon muutakin "asiaa"...

Nyt ajattelin tehdä pienen ekskursion tyttösen vaatekaappiin. Olen hankkinut Saanalle mekkoja sieltä täältä, aina kun joku silmääni miellyttävä on sattunut kohdalle. Saana myös saa paljon mekkoja ystäviltä ja tutuilta, mikä miellyttää tätä äiti-ihmistä ihan älyttömästi. Viimeviikolla esimerkiksi kummitäti piipahti työmatkallaan ja toi Saanalle ihanan kukkamekon, Emmi toi Saanalle Hildan perintönä maatuskamekon (no joo, taisin vähän pakottaa antamaan sen meille...) ja perjantaina posti toi yllätyspaketissa Tiinan ompeleman mekon. 

Minusta on ihanaa pukea Saanalle kaunis mekko päälle ja muutenkin miettiä tyttösen päivän vaatetusta. Saanalle nimittäin istuu hyvin kaikki vaatteet, toisin kuin minulle, siitäkin syystä neitiä on ilo pukea. Eikä sitä käy kieltäminen, että naamalleni todennäköisesti leviää omahyväinen mairea hymy (onneksi ette ole näkemässä sitä), kun ihmiset ihastelevat tyttöstä ja hänen asujaan tuolla kylillä:

"Onpas siinä sulonen tyttö, ihan kuin nukke. Ja niin on somasti puettukin".

(Niin on, ja minä olen hänen äitinsä, joka hänet on pukenut, minä, minä, minäää!!)

Tässä  näitä ihania silmänkarkkeja nyt sitten on:

(Joo, ovat rypyssä, en jaksanut silitellä)

Maatuskamekko Emmiltä, Sienimekko kirpparilta Ivalosta, kelta-mustamekko P.o.p:n alennusmyynnistä ja eläinmekko Siniltä.

Vihreä kukkamekko Riikka-ystäväni ompelema yllätys. kellertävä kukkamekko ja Ivana Helsingin kankaista tehty mekko Vekarakirppikseltä, kelta-vihreävekkimekko hyväntekeväisyyshuutokaupasta facesta.

Ylimmät mekot Siniltä, pilvimekko Vekarakirppikseltä, trumpettimekko Mussukat-nettiputiikista.

Pöllömekko Tiinan ompelema, neulemekko ja vaaleanpunainen kolttu Vekarakirppikseltä, kettumekko Metsolan ystävämyynnistä.

Pöllömekko Lindexin alesta, kukkamekko yllätyslahja Päivi-kummilta ja liila Jane-kirppikseltä

Nämä mekot minua hiukan ihmetyttävät... Aika neutraalit hankinnat minun makuuni, mutta Tinttaran päällä näyttävät kyllä tosi söpöiltä. Alimmat ja ylempi vaalea mekko Vekarakirppikseltä, tummanruskea Ivalon kirpparilta

Ylin Vekarakirppikseltä, harmaa pöllömekko Tiinan ompelema ylläri, maatilan eläimet-mekko Jäähallin kirpparilta.

Punainen kukkamekko Fidasta ja musta vekkimekko Vekarakirppikseltä.

Lötyy meiltä prinsessamekkojakin ja yksi prinsessatakki. Valkoinen kudottu mekko on lahja äitini työkaverilta, kukkamekko Vekarakirppikseltä, ruusumekko Tiinalta ja takki Herttoniemen pihakirppistapahtumasta.

Viimeisin tulokas mekkokokoelmaamme on tässä.

Tiinan ompelema yllärimekko. 

On näitä mekkoja aika läjä kertynyt, mutta kuten huomasitte vain muutaman olen uutena ostanut. Täytyy vielä sen verran selittää tätä mekkomäärää, että kaikki eivät todellakaan ole samankokoisia, vaan osa noista tulee sopimaan Saanalle vasta 2-3 vuotiaana. Pitää kattokaas olla varastossa noita mekkosia, vähän niinkuin joillakin pakkasessa marjoja ja lihaa, jos sattuu vaikka kaupoista kesken loppumaan...

 

Kommentit

eppunen

Ihania mekkoja <3

Raissi
RetroPrinsessa

No älä, vitsi ku sais itellekin tuommoisia :D

Raissi
RetroPrinsessa

Just... :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Jos osaisin ommella, niin tekisin itsellenikin tollaisia ihania mekkoja, joita lapsille on tarjolla :)

Seregi
Sekaisin Seregistä

"Mikä estää opettelemasta ompelemaan?"

Lyhyt pinna ja peukalo keskellä kämmentä.

eppunen

Mulla on lyhyt pinna enkä ymmärrä ompelukoneiden sielunelämää ollenkaan, mutta tekemällä ja ratkomalla ja uudestaan tekemällä tulee valmista ;)

Raissi
RetroPrinsessa

Just näin!! Tuohon voisin vielä lisätä omallekohdalleni; armoton säheltäjä.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Voi ihania! Eba-riepu kulkee kollareissa ja huppareissa kuten äitinsäkin. :D

Raissi
RetroPrinsessa

Mutta niissä on hyvä viipottaa, eikä tuu kylmä siellä siperassa :D

Raissi
RetroPrinsessa

Siperiassa... Autocorrect...

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ihania! Onneksi mulla on poika, tai hurahtaisin mekkoihin vielä pahemmin... ;-)

Kiitos, kun muistutit Jäähallin ja Vekarakirppiksen olemassaolosta! Sinne sit krapulasunnuntaina marraskuussa? :D Vai onkohan ne kumpikin sunnuntainakin auki...

Raissi
RetroPrinsessa

Eiköhän marraskuussa jäähallikin ole jo täydessä käynnissä. Se on niiiin meikäläisen taivas <3 Ja ehdottomasti mennään!!!

Kommentoi