Mikä nykyajan nuoria vaivaa?

RetroPrinsessa

Mikä niitä nykyajan nuoria oikeen vaivaa? Maleksitaan ja velttoillaan, ei tervehditä kunnolla, eikä kunnioiteta vanhempia ihmisiä. Mikä ihme niitä oikein vaivaa?

Kerronpa tapahtuman viime perjantailta. Piipahdin pikaisesti Puotinharjun Alepassa ostamassa välipalan odotellessani Jykää hakemaan minua kotiin. Seisoin kassajonossa, kun huomasin viereisen kassan jonossa viimeisenä pienen tytön iso reppu selässään, kädessään 50 senttiä. Kun vihdoin tuli hänen vuoronsa, kassaneiti ryhtyi paiskomaan hihnalle "viereinen kassa"-kylttejä ja paukutti tuoliaan sekä muitakin romppeita mitä siinä kassalla nyt oli. Tyttö kysyi arasti myyjältä, voisiko tämä kertoa hänelle, mitä hän saisi kädessään olevalla rahalla. 

"Siellä on hyllyissä hinnat, katso sieltä. Ei mulla oo aikaa tulla sinne neuvomaan," kuului kassaneidin kova ja vihainen vastaus. Nuo sanat sylkäistyään kassaneiti paiskoi vielä vähän tuoliaan ja häipyi paikalta. 

Tuijotin järkyttyneenä tyttöä, joka painoi päänsä alas, seisoi hetken paikallaan ja kääntyi ympäri lähteäkseen pois. Näin kuinka hänen alahuulensa vapisi. Minullakin nousi pala kurkkuun. Siirryin pois toisesta jonosta ja menin tytön luokse. Otin häntä olkapäästä kiinni ja kysyin haluaisiko hän lähteä kanssani katsomaan mitä sillä rahalla voisi ostaa. Tyttö nyökytti päätään, otti kädestäni kiinni ja siirryimme karkkihyllyn luokse. 

Vietimme tytön kanssa tovin karkkihyllyn luona pohtien kannattaisiko hänen ostaa kaksi tikkaria vai yksi suklaapatukka. Päätös ei ollut helppo, mutta lopulta tyttö päätyi kahteen tikkariin. Siirryimme takaisin kassajonoon. Raivopäinen kassaneiti ei ollut tullut vielä takaisin omalle kassalleen, mikä oli hänen onnensa, sillä olin saanut jo kasattua itseni ja takuulla olisin halunnut lausua kyseiselle tapaukselle pari valittua sanaa. 

Seisoimme jonossa, tyttö puristi tikkareita toisessa ja rahaansa toisessa kädessään. Siinä odotellessamme omaa vuoroamme, tyttö kääntyi vielä minua kohti, katsoi suoraan silmiini ja sanoi:

"Kiitos paljon. Anteeksi, että minä häiritsin".

Minä tipahdin. Yritin nieleskellä ja nieleskellä kyyneleitäni, mutta ne vain tunkivat ulos silmistäni. Kyykistyin tytön eteen, halasin ja kuiskasin hänelle:

"Voi pieni, et sinä häirinnyt yhtään."

Saimme molemmat viimein maksettua ostoksemme ja tiemme erkanivat kassojen jälkeen. Käännyin vielä ovella katsomaan taakseni, näin tytön seisovan toisen oven luona ja katsovan perääni. Kun tyttö huomasi minun kääntyvän, vilkutti hän minulle tikkarit kädessään. Vilkutin takaisin.

Itkin koko matkan kotiin. 

Sinulle Puotinharjun alepan kassa haluan sanoa, että kun seuraavan kerran mietit mikä ihme niitä nykyajan nuoria vaivaa, niin käveleppä taukohuoneen peilin eteen ja katso, katso oikein tarkkaan. Ainakin yksi syy löytyy nimittäin sieltä peilistä. Nykyajan nuoria vaivaa kaltaisesi nykyajan aikuiset.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana, ihana kirjoitus. Kiitos tästä. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus, ihana sinä.

Luppakorva
VOI ELÄMÄ!

Teitpä ihanasti. Torjutuksi tuleminen, vaikkakin ihan vieraan toimesta, tuntuu kenestä vain pahalta, saati sitten pienestä lapsesta.

Raissi
RetroPrinsessa

Kiitos ihmiset. Ihan varmasti useat ihmiset olisi toimineet tuossa tilanteessa samoin <3

Pyjama
Pyjamapäiviä

Ihan alkoi itkettää! Miten voikaan olla noin surkeaa asiakaspalvelua!

Raissi
RetroPrinsessa

Ikävä kyllä, varsinkin lapsia palvellaan usein törkeästi, tai siis ei palvella ollenkaan :(

edgyella (Ei varmistettu) http://edgybeauty.weebly.com/

Voi jukopliuta kun pistää kärttysäksi tollanen. Just tänään bussissa istuessani puhui teini-ikäinen tyttö puhelimeen karanneesta koirastaan, yhden voimasanan (ymmärrettävästikin) taisi sanoa. Siinä sitten seuraavat 10 minuuttia TYTÖN EDESSÄ istuvat 3 keski-ikäistä ihmistä alottivat aivan järkyttävän paskanpuhumisen kovaan ääneen että hirveetä kielenkäyttöä, ei heidän nuoruudessaan, aivan kamalaa, onpa noloa...Teki mieli tokaista näille Paremmille Ihmisille TM että josko näyttäisivät sitten esimerkkiä sille nuorisolle hyvällä käytöksellä eivätkä käytännössä kiusaisi nuorta likkaa, jolla varmasti oli paha mieli ja bussimatkan jälkeen vielä pahempi. Argh.

Raissi
RetroPrinsessa

Just tuo, että millä oikeudella me vaaditaan nuorilta ja lapsilta sellaisia käytöstapoja, joita emme itsekään osaa noudattaa...

nakedtruth
naked truth

Niin ihana, koskettava ja samalla surullinen teksti. Itku tuli tätä lukiessa. Olet mahtava! Voi kunpa kaikki toimisivat vastaavanlaisissa tilanteissa samalla tavalla kun sinä.

Raissi
RetroPrinsessa

Voi kiitos <3 Kyllä sen pienen tytön ilo ja vilpitön kiitollisuus toi minullekin hyvän mielen. Saimme paremman mielen siis molemmat. 

kaisaj
Ambitions

Itku pääsi tätä lukiessa. Onneksi olit paikalla ! :) <3

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Jos mun tytöt joskus kohtaa kaupassa tällaisen tilanteen, toivon että oot viereisessä kassajonossa. Tai joku sunkaltainen.

Raissi
RetroPrinsessa

Kiitos <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana Raisa &lt;3
Kerronpa minäkin esimerkin. Pari viikkoa sitten oli aamulla kaduilla mustaa jäätä. Kävellessäni kohti bussipysäkkiä näin kuinka alakouluikäinen tyttö kaatui potkulaudallaan. Arvasin, että nyt sattui. Mutta voi hemmetti, tytön vieressä oli kuin olikin aikuinen, joka vain käveli ohi. Ei siis pysähtynyt katsomaan kuinka kävi, saatika että olisi jutellut tuolle lapselle.
Tyttö kasaili itsensä ylös ja kääntyi takaisin kohti kotia. Kun ehdin kohdalle, huomasin, että hän itki kovasti. Rupesin jututtamaan, kysyin mihin sattui, soitetaanko äidille, pääseekö yksin kotiin jne.
Siis voi jumalauta, lapsi kaatuu liikenteessä, ja aikuinen vain tyynesti kävelee ohi! Kyllä, nykyajan nuoria vaivaa ne nykyajan aikuiset, jotka omalla esimerkillään opettavat välinpitämättömyyttä, kylmyyttä ja itsekkyyttä. Vieläkin v**tuttaa....

Raissi
RetroPrinsessa

Ei jumankauta! Mikä ihmisiä oikein vaivaa?! En tajua. 

Nuumi (Ei varmistettu)

Välinpitämättömät aikuiset ovat niitä isoiksi kasvaneita lapsia, joita on liikaa elämänsä aikana ignoorattu ja hyljeksitty.
Ihana, ihana sinä, kun omalta osaltasi olit tätä surullista ketjua katkaisemassa.

Anjuska
Ripaus elämäämme

Ihana kirjoitus! Oikein kyyneleet nousivat pintaan tuosta pienen tytön vastaanottamasta tylystä käytöksestä tuolta varsin tympeältä kassaneidiltä! Hyvä sinä!!! :)

Raissi
RetroPrinsessa

Niin nousi mullakin. Ihan käsittämätöntä tylyttämistä. Miten kukaan edes pystyy ja kehtaa? 

Anjuska
Ripaus elämäämme

Äläpä muuta sano. Vaikka hällä olisikin huono päivä ollutkin niin ei sitä olisi missään tapauksessa saanut purkaan asiakkaaseen, tässä tapauksessa tuohon pieneen tyttöön.

AaHoo (Ei varmistettu)

Raissi &lt;3

Satya

Onhan näitäkin "asiakaspalvelijoita" kaupoissa töissä. Ei yllätä. Mutta mun mielestä oikea osoite tälle kirjoitukselle tai ainakin tuon alun lähettäminen olisi ollut sinne Alepaan. Käytännössä se paska kassaneiti pääsi tästä kuin koira veräjästä. Tarkoitukseni ei ole provosoida tai haastaa riitaa kanssasi Raissi, mutta täällä kirjoitus on enimmäkseen kuorolle saarnaamista. Tietysti minä luen postausta enimmäkseen tämän asiakaspalvelusekoilun näkökulmasta, en niinkään siitä miten sinä autoit tyttöä. Niin, ja eikö ole hieman karkeaa niputtaa tämän yhden keissin perusteella koko nuoriso samaan porukkaan?

Raissi
RetroPrinsessa

Kyseinen teksti on lähetetty alepaan asiakaspalautteeksi. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat kysymyksellä "Eikö ole hieman karkeaa niputtaa tämän yhden keissin perusteella koko nuoriso samaan porukkaan? ". Minähän nimenomaan kirjoitin siitä, kuinka me aikuiset vaadimme nuorilta tietynlaista käytöstä, vaikka itse käyttäydymme nuoria/lapsia kohtaan todella tökerösti. Enkä varsinaisesti yleistä, vaan tämän tapauksen kerroin ihan vain herättääkseni aikuiset ajattelemaan oman käytöksensä seurauksia ja esimerkkiä, joka omalla käytöksellämme lapsille/nuorille annamme. 

Satya

Ok. Ehkä en lukenut kovin tarkkaan koko kirjoitusta. Saatoi tuo otsikko jäädä pohjalle kummittelemaan, kun se tuntui lähtökohtaisesti heristävän sormeaan suurta nuorisoa kohtaan.

Kommentoi