Sokeristavieroituskakku
Jokavuotinen joulukierre on täällä taas, perhana! Meikäläisen sokerikoukku on niin paha, että jos annan sille pienenkin mahdollisuuden, peli on menetetty. Pahaa tekee, mutta koura vaan tunkee suklaata suuhuni. Pakko aloittaa taas asteittainen vieroitus tuosta pirulaisesta. Tiedän, että en tule onnistumaan tässä prosessissa kertarykäyksellä, enkä varsinkaan silloin kuin konvehtirasioita ja herkkuja on kaapit pullollaan, pakko kehitellä korvaushoito itselleni.
Tänä vuonna korvaushoitoherkkuni näyttää tältä.
Baileys-juustokakku, mahdollisimman vähillä hiilareilla. Koska kakusta tuli ihan sairaan hyvä, jaan mututuntumareseptini teille muille, mahdollisesta riippuvuudesta kärsivillekin.
Baileys-juustokakku
30g mantelirouhetta
180g mantelijauhoja
n.80g voita sulatettuna
1 rkl (tai vähemmän) tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl kanelia
vanilijaesanssia maun mukaan
steviaa maun mukaan
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja maistele massaa, lisää tarvittaessa esim. steviaa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Valmista täyte:
300g philadelphia maustamatonta
2dl kermaa
50g tummaa (70%) suklaata sulatettuna. Itse käytin tummaa leivontasuklaata (täyte toimii kyllä ilman suklaatakin).
Baileys tms. kermalikööriä maun mukaan
steviaa maun mukaan.
vanilijaesanssia
(vähän kanelia, jos mausta pitää)
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa, vahvaa kahvia
Tee näin:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vispaa kerma, saa olla löysempää kuin vaikka kakun päälle laitettaessa.
Sekoita sähkövatkaimella philadelphia kerman sekaan.
Lisää kaneliripaus, stevia ja vanilija kerma-juustoseokseen. Olisinko laittanut steviakidettä n. 0,3 dl ja vanilijaa tiputtelin summan mutikassa, välillä maistellen.
Lorauta baileystä seokseen ja maistele.
Valuta hiukan jäähtynyt, sula suklaa massan sekaan sähkövatkaimella hiljaa vspaten.
Maistele.
Lisää baileystä ja steviaa tarvittaessa, jotta saat mielestäsi hyvän makuisen massan aikaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaseen (kahvia saa olla toisaan vain pieni tilkka, ehkä 1-2 rkl). Kaada kahvi ohuena nauhana massaan, samalla sähkövatkaimella hiljaa sekoittaen.
Tässä vaiheessa voit vielä maistaa massaa ja lisätä aineksia tarvittaessa. Minä ainakin huomasin lorauttelevani baileystä sekaan useammankin kerran…
Ota pohja jääkaapista ja vuoraa kakkuvuoan reunat kelmulla. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Anna hyhmettyä jääkaapissa joitakin tunteja.
Sitten ei muuta kuin korvaushoitoherkuista nauttimaan. Mmmm, on kyllä hyvää!!
Toivottavasti irtaantuminen konvehtirasioiden vallasta alkaa. Seuraavaksi siirryn banaani-kermavaahtoon, makeannälän iskiessä. Onneksi kakkua on vielä kuitenkin jäljellä…
Hyvää uuden vuoden odotusta!
Ps. Joko tuon kuuseen saa tunkea varastoon?