Saisiko olla kulhollinen helppoa ja herkullista arkipastaa.
Meidän perheessä ”järjen ääni” on se joka kokkailee ja kikkailee keittiössä. Jykä tekee herkkuruokia ja minä teen herkkusalaatteja, suolaisia ja makeita piirakoita sekä muita leivonnaisia. Joskus innostun tai joudun laittamaan ruokaa minäkin. Silloin meillä yleensä syödään vartissa valmista. Tämä pasta on yksi koko porukan suosikeista. Kokilta se vaati oikeastaan vain pastankeittotaidon, kaikki muu onkin pilkkomista, eikä sitäkään ole paljon.
Arkiherkkupastaan tarvitset:
1 pkt pastaa (itse käytän tummaa)
500g miniluumu- tai luumutomaatteja
puska basilikaa
1pkt fetajuustoa
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä loraus
Toimi näin:
Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan (minä keitän yleensä koko paketillisen). Sillä aikaa kun pasta kiehuu, pilko suureen kulhoon tomaatit ja revi basilika (käytän koko puskan, jos on sellainen pieni). Lisää tomaatti-basilikan päälle rouhittua mustapippuria ja suolaa.
Kun pasta on kiehunut (jätä se hiukan napakaksi), nostele se kattilasta pastakauhan avulla suoraan kulhoon tomaatti-basilikan päälle. Pastaa siis ei tarvitse valuttaa missään lävikössä, vaan kauhoa se kattilasta suoraan kulhoon, sitä keitinvettä saakin tulla vähän mukana. Lorauta pastan päälle oliiviöljyä ja lisää vähän suolaa tarvittaessa. Sekoita.
Pilko feta ja lisää kulhoon. Sekoita.
Valmis!
Jos haluat oikein herkutella, paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä pastan päälle ja raasta vielä grana padano juustoa koko komeuden kruunuksi. Minä lisään yleensä siemenet ja juuston pöytään, josta jokainen voi halutessaan lisätä makunsa mukaan.