Selfien monet kasvot

RetroPrinsessa

Aika moni meistä on ottanut itsestään joskus sefien tai useammankin sellaisen. Elämme selfieiden aikakautta. Somessa surffaillessa olen huomannut siellä olevan muutamia erilaisia "selfietyyppejä". Aamulla sohvalla makoillessani, napsin itsestäni muutaman eri selfietyypin:

1. Wannabe sexyduckface.

Sexyduckfacen selfieihin kuuluu aina, ehdottomasti paljon meikkiä, törröhuulet ja tissivako. Mikäli sexyduckfacella on pitkät hiukset, ne on yleensä aseteltu toiselle olkapäälle. Pää on myös aina vinossa. Sexyduckfacen ilme on aina sama, oli selfie otettu sitten häissä tai hautajaisissa. Tässä vähän ideaa tyypistä (tosin minulta puuttuu oikeasti kaikki meikki).

"Hei ihqt. Mä heräsin just ja aattelin kerranki ottaa selfien ilman meikkii, ihan silmäpusseineni ja kaikkee sillee. Tää on kyl rohkee veto, mut mun mielest luonnollisuus on just kaunista ja kaikki ihmiset on kauniit ja sillee. #finnishgirl #morningface #nomakeup #nofilter"

2. Ikuisesti iloinen

Taidan itse kuulua tähän tyyppiin... Tästä tyypistä ei juurikaan totisia selfieitä löydy. Hän nauraa aina, vaikka jalka olisi katkennut, hän todennäköisesti nauraa.

"Tsippadii, kello on neljä aamulla ja mie heräsin ennen sianpieruu, ku kissa herätti ja sitte rupesin miettimään työjuttuja. Oon nukkunut koko viikon aikana yhteensä jotain 10 tuntia ja kuolen kohta univelkaan, mutta onneksi on lauantai. Ei muuta kuin mutteripannu pörisemään ja kahvia koneeseen. #workingmum #saturday #dayoff #morning #happy"

3. Lisäleuan piilottajat

Kaikkihan sen tietää, että kun ottaa itsestään kuvan vähän yläviistosta, siitä tulee parempi. Pieni lisäleuka häviää ja kasvonpiirteet erottuvat paremmin. Lisäleuan piilottajat ovat vieneet tämän vielä asteen pidemmälle. He nostavat kameran suoraan ylös ja kääntävät kasvot kohti taivasta kameraan. Tällä konstilla saa jo mojovammankin elintasoheltan piiloon.

"Tänään on salaattisunnuntai. Mun dieetti alkaa toimia. Jee! #vhh #kesäkuntoon #lowcarb #diet #ilovevegetables"

4. Leuat

No niin, tässä sitten toinen ääripää. Nämä ihmiset kuvaavat itseään aina alhaalata ylöspäin niin, että lisäleuka on kunniapaikalla kuvassa. Se on siinä, vaikka sitä ei oikeasti olisikaan, koska pää on vedetty ihmetyksestä taaksepäin.

"Helekkari, sehän oon mie. Mitä ihimettä?"

"Kyöstii, Kyöstii, tuuppa kattomaan, ku tässä puhelimessa on tämmönen joku etukamera. Mie voin ottaa tällä ihan oikeita kuvia ittestäni. Kylläpä on ihimeellinen kapistus."

"Mutta, ohan tämä ihan hauska! Tässä oon mie itte!"

5. Molopäät

Nämä ovat taas vastakohta Ikuisesti iloisille. Nämä eivät hymyile koskaan, ei ikinä. Yleensä ilmeitä on vain yksi ja ainoa. Kypsä. Nämä tyypit voisivat ottaa joka vuosi vain yhden selfien ja julkaista sen aina, kun haluavat selfien julkaista. Yleensä kuviin liitetyt tekstitkin liittyvät siihen mikä on huonosti, tai miten tyhmiä ihmiset ovat. Joskus sekaan saattaa eksyä joku iloisempikin teksti, mutta selfiestä päätellen sekin on ihan paskaa.

Hastagit: #wtf #tylsää #paskaa #kyllävituttaa #elämäonperseestä ...

6. Arvoitukselliset puolikkaat

Erityisesti nuorten suosiossa. Naamasta kuvataan aina vain puolet ja yleensä suun edessä on käsi. Kuvatekstinä on usein joku kipeä, sydäntä riipivä pätkä jokun superpopparin biisistä, englanniksi.

"You promised to love me forever. But then I saw you with someone else. I just turned around and walked away. Never look back. I`m stonger without you. #finnishgirl #teen #brokenheart #sad"

(Ööö, keksin nuo laulun sanat itse, joten eivät ole tunnetun popparin suusta...)

Mitäs vielä? Puuttuuko joku?

 

Kommentit

Uusi Alku

Eikös se oo uus duckface, että on käsi kuvassa. Joko se haroo hiuksia tai on eteerisesti kasvoilla... Jennifer Lopezilla ainakin :D

Raissi
RetroPrinsessa

Jaa, minä en olekaan noin pitkälle asiaan perehtynyt :D

Jane C.

Tärkeintä on, että jokainen kuva minkä pistää instaan niin on ihan samanlainen kuin ne kaikki muutkin :D Eli se +400 kuvaa pärstästä jossa on sama filtteri, sama ilme ja sama kuvakulma.

Raissi
RetroPrinsessa

Mielellään vähintään pari kuvaa päivässä :D

Toimitus
Toimitus

Ahahaha, ihan mahtava postaus, menee jakoon Facessa :D

Raissi
RetroPrinsessa

Tsippadii ja kiitti hei :D 

Kommentoi