Statement cake

Meillä oli kreisibileissä tarjolla sateenkaarikakkua. Ilman nyt sen kummempia selityksiä todettakoon, että se mitä sateenkaari edustaa ei juurikaan poikkea meidänkään ajattelustamme. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia. Buohkat earaláganat, buohkat seammaárvosaccat (käännös poimittu tarrasta, en olisi osannut kääntää tuota itse).

kakku.jpg

Tässä meidän sateenkaarikakkumme ohje muillekin testattavaksi. Näitä erilaisia sateenkaarikakkuja löytyy netistä pilvin pimein, mutta minä tein kakun näin:

Kääretorttupohjia 3 kpl

Kääretorttupohjan ohje:

4 munaa

2dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

sopivasti pastaväriä tai jotakin elintarvikeväriä

20140314_133736.jpg

Vatkaa sokeri ja munat valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti, älä vatkaa. Lisää nokare pastaväriä ja sekoita. Tarkista värin kirkkaus. Huom. Kakun väri hiukan syvenee ja kirkastuu paistettaessa. Paista 200 astteessa 8-10 min.

Tee pohjia siis kolme eriväristä.

Itse tein punaisen, liilan ja keltaisen.

20140314_132220.jpg

20140314_132226.jpg

Anna pohjien jäähtyä ennen kakun kasaamista. Itse kasaan kakun aina juhlia edeltävänä päivänä maustumaan. Kermavaahdot pursotan kakkuun vasta juhlapäivänä.

Laitoin liilan kakkupohjan alimmaiseksi, kostutin sen maidolla, johon olin sekoittanut vähän vanilijasokeria. Kostutan kakun aina pullasutia apuna käyttäen, näin siitä ei tule liian märkää. Seuraavaksi pursotin pohjan päälle kinuskikastiketta ja laitoin sen päälle banaanimössöä. Suosittelen kuitenkin laittamaan kakkuun ensin banaanimössön ja sen päälle vasta kinuskin, koska minulla ainakin kinuski imeytyi kakkupohjaan ja vaikutti vähän tuohon liilaan pohjan väriin.

20140314_132611.jpg

Sitten banaanimössö…

20140314_133244.jpg

Sekoitin vanilija-limerahkaan (valion purkkki) kermaa makuni mukaan, värjäsin mömmön vihreäksi ja levitin banaanimössön päälle. 

20140314_133657.jpg

Vihreän mössön päälle punainen pohja, kostutus maidolla ja päälle laitoin oranssiksi värjättyä kerma-rahkaa, säilykemandariineja sekä kinuskikastiketta.

Tähän kakkuun meni siis kaksi purkkia rahkaa, puoli litraa kermaa, kolme banaania ja 2 prk mandariineja. Niin ja kinuskikastiketta jonkin verran. Tuosta minun kinuskipullosta jäi yli vielä vaikka kuinka paljon myöhempää herkuttelua varten.

20140314_133956.jpg

Viimeiseksi tuli keltainen pohja. Kakku näytti siis tältä.

20140314_142708.jpg

Heti kun olin kakun kasannut, minua rupesi harmittamaan, kun oranssi ja punainen ovat niin saman värisiä. Niitä ei oikein kunnolla erottanut toisistaan. Olisi ollut parempi värjätä keltainen kakkupohja oranssiksi ja tuo oranssi kermarahkamälvä keltaiseksi. Oranssin värin tein keltaisesta ja punaisesta pastaväristä sekoittamalla. Liilaa väriä minulla Sinillä oli, joten sitä ei tarvinut sekoittaa. Mutta liilanhan saa punaista ja sinistä sotkemalla keskenään. Kyllähän te nämä väriympyräjutut muistatte.

Seuraavaksi siirsimme kakun juhlapaikalle. Siellä teimme Sinin kanssa kakun päällisen. Sini vatkasi tomusokerista ja margariinista voikreemin, joka levitettiin kakun päälle. Tämä on välttämätön juttu, mikäli kakun aikoo koristella sokerimassalla. Ilman kreemiä massa vettyy. Kreemin päälle kaulittiin ensin ruskea massa ja sen päälle ”liimattiin” vedellä valkoisia pilviä, jotka painelin pilvimuotilla valkoisesta sokerimassasta.

20140314_191530.jpg

20140314_193243.jpg

Tämän jälkeen kakku mehustui jääkaapissa seuraavaan päivään. Reunat vuorasimme yön ajaksi kelmulla, mutta tuota sokerimassa päällistä ei saa peittää, muuten se vettyy.

Koska en itse oikein pidä sokerimassan mausta, halusin pursottaa kakun reunat kermalla, jotta kakussa olisi myös sitä kermavaahtoa (jätän tuon sokerimassan aina syömättä nimittäin). Tein pursotukset juhlapäivänä. 

Valmiina kakku näytti tältä.

(Ilman kermapursotuksia)

20140314_193833.jpg

Kermapursotusten jälkeen

20140315_125057.jpg

 

 

 

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.