Terveellisiä herkkusipsukoita
Söin lehtikaalisipsejä ensimmäisen kerran ystäväni Sinin järjestämässä tyttöjenillassa. Oooh, ne olivat ihania! Päätin apinoida herkun ja jakaa sen tännekin, mikäli joku teistä ei ole näitä vielä kokeillut.
Ainekset on kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä: lehtikaalia, öljyä, mustapippuria ja soijaa tai suolaa. Minä halusin testata soijalla, koska se vaan on niin hyvää.
Lehtikaaleista ”perataan” keskiosa pois. Ripsutellaan öljyä, vähän soijaa sekä pippuria päälle ja sekoitellaan kulhossa.
Sitten vain levitellään lehdet pellille ja paistetaan 150 asteessa noin 30 minuuttia. Puolessa välissä paistoaikaa kääntelin lehtiä pellillä.
Siinäpä se. Rapsakka herkku on valmis. Nämä vaan on aivan sairaan hyviä! Öljyn ja soijan kanssa kannattaa olla suht pihi, ettei tule liian rasvaisia ja tönkkösuolattuja sipsejä. Minulla tuli lorauteltua soijaa vähän liikaa ja sipseistä tuli melko suolaisia. Ensi kerralla tiedän olla pihimpi maustepurkkien kanssa.
Suosittelen testaamaan, vaikka et kaalista piittaisikaan. Saanakin tykkäsi näistä kovasti.