Varamaitoa ystävän vauvalle.

RetroPrinsessa

Rakas ystäväni saa ihan näillä näppäimillä vauvan. Koska vauva syntyy sektiolla, ystävääni kovasti huolestuttaa oman maidon nousu. Hän ei kuitenkaan haluaisi vauvalleen syötettävän korviketta, omaa maidon nousua odotellessa. Eräänä päivänä ystäväni varovasti tiedusteli minun maidontuotantoani, josko pystyisin/haluaisin luovuttaa maitoani hänen vauvalleen tarvittaessa. 

Ei kyllä tarvinut miettiä hetkeäkään. Luovutan mielelläni maitoa, niin paljon kuin vaan irti lähtee ja tyttösen syömiseltä liikenee.

Tänä aamuna aloitin homman pesemällä ja keittämällä pumpun ja pullon.

Kuivatus.

 

Hygienia on tärkeää, jotta maito on mahdollisimman puhdasta ja hyvää pienelle ihmisen alulle. Siispä hinkit pesuun.

Maidon pumppailuohjeissa kehotetaan keskittymään johonkin ihan muuhun pumppaamisen aikana, jotta rentoutuu ja maito nousee kunnolla. Siispä tv auki ja hommiin...

Minä se rentoudun eduskunnan kyselytuntia katsellen tai tieteisohjelmia... NIIN VARMAAN!! Turha ehkä enää tässä vaiheessa yrittää antaa itsestään intellektuellia vaikutelmaa... Tuo oli joku uutispätkä juuri ennen tunteita ja tuoksuja.

Yksi tonkka tyhjennetty.

Maito pussiin ja pakkaseen. 

Tuotankohan minä jotenkin radioaktiivista maitoa, kun se on tuollaista vihrtävää... Se on kyllä yks mun lemppariväreistä...

No ei kai sentään. Syy maidon värivivahteeseen löytyy tästä...  

Olen aikamoinen salaattihiiri. Syön salaattia lähes joka päivä lounaaksi ja kun syö paljon vihreitä kasviksia, maidon väri voi olla vihertävää. Maidon laatuun tämä ei kuitenkaan mitenkään negatiivisesti vaikuta. Tuo ruskea on muuten balsamicoa, ei pilaantunutta salaattia.

Hmm... Kävipä tuossa juuri tänään salaattilounaan äärellä mielessä, että miks ihmeessä minä en ole laihempi, vaikka syön tätä salaattia niin usein?? Muutenkin ruuat, joista pidän ovat yleensä hyvin kevyitä. Rasvaiset ruuat kun närästävät ihan järkyttävästi.

Eipä tuota kauaa tarvinut pähkäillä, kun salaattilautasen tyhjennettyäni valmistin itselleni ison kahvin ja kaivoin jääkaapista tämän...

Omppupiirakkahan se siinä, nami nami mums mums. Just joo. Mutta hei, pohjan tekemiseen ei ole käytetty yhtään rasvaa. Tämähän on suorastaan diettipiirakka (jos ei noita sokereita ja valkoisia jauhoja lasketa...). On muuten hyvää, täytyypä joskus jakaa tuo resepti muillekin kevyiden herkkujen ystäville. Haahaa!!

Pirpulan kanssa vietämme siis tänään kotipäivää, pumppujen äärellä.

Nyt, tää mama lähtee tästä maidon tuotantoon.

Kommentit

Emilii @ HealthBerry (Ei varmistettu) http://www.healthberry.fi/

Hienoa, että autat ystävääsi! Tätä soisi tapahtuvan enemmänkin.
Kirjoitin aiheesta juuri jutun blogiini, sillä tuoreen yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan netistä ostetuissa rintamaidoissa on usein bakteereja mukana.

Raissi
RetroPrinsessa

Huh. Juu, kyllä minäkin antaisin ystävän maitoa lapselleni mieluummin kuin vieraan. Ja tiedän, että ystäväni myös luovuttaisi omaa maitoaan minun lapselleni. Sitähän se on, ystävyys <3

Raissi
RetroPrinsessa

Kyllä se maito tarpeeseen meni, kun äiti oli heräämössä <3

Raissi
RetroPrinsessa

Joo, ei saanu ystäväkään vauvaa heräämöön ja nälkä tuli pikkuisella. Hyvä, että varauduttiin :-)

Kommentoi