Vieläkö ehtii laittaa joulua?

RetroPrinsessa

Hei, oletteko tajunneet, että jouluun on enää pari viikkoa aikaa? Pari viikkoa! Se on ihan hirmu lyhyt aika, mikäli ette ole vielä aloittaneet joulun valmisteluja. Totta teillä on sentään ne omassa maassa kasvatetut lantut kuorittu, keitetty, soseutettu ja paistettu laatikoiksi pakkaseen? Kyllä sitä lanttulooraa pitää ainakin viisi laatikollista olla, vaikkei kukaan sitä söisikään. Ikinä ei voi tietää, jos vaikka ruoka maailmasta just jouluaattona loppuisi. Saattaa se lanttuloorakin ruveta maistumaan siinä vaiheessa. 

Onhan teillä se vähintään viiden litran pullataikina on leivottu nisseiksi ja nasseiksi? Lapset nyt syö mieluummin muffinsseja, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka joulun pyhinä mummo tulee kylään ja mummo tykkää just nissepullasta rusinoilla. Mites sitten suu pannaan jos ei ole nissejä pakkasessa?

Mikäli joulusiivous on tekemättä, niin nyt on ihan viimeinen hetki tarttua moppiin ja rättiin. Keittiön kaapit pitää ehdottomasti tyhjentää, pestä ja järjestää, katot vähintäänkin imuroida, sauna puunata, lattiat pestä ja petivaatteet vaihtaa. Kuka sitä nyt jouluna pesemättömässä joulusaunassa saunoo? Ai kamala, jos ne keittiön kaapit jää pesemättä ja joku vieras kurkkaa sinne kaappiin. Mitä sekin ajattelee? 

Kinkku pitää hankkia ihan just ja laittaa suolaan. Eihän niitä kaupan valmiiksisuolattuja paskakinkkuja syö erkkikään. Ei tule joulua, jos ei ole 10 kilon kinkkua pöydässä. Mitä sitten, jos puolet perheestä syö mieluummin kalaa ja kasvisruokia, kyllä se kunnon itsesuolattu iso kinkku olla pitää. Sehän on joulupöydän kunkku. Niin, ja joulun jälkeen siitä voi keittää vaikka 500 litran hernekeiton. Ei tarvi heti kaupan ovea olla nykimässä, kun sinne vihdoin saapuu ruokakuorma. Sitä paitsi, ne kaupathan ovat kiinni jouluna. Etelässä ainakin yhden kokonaisen päivän. KOKONAISEN PÄIVÄN!

Entäs joulukuusi sitten. Aito, itse metsästä kaadettu kuusi pitää olla. Tuuhea ja iso,ainakin isompi kuin naapurilla. Ja koristeita ihan pirusti. Mitä sitten jos puolet perheestä on allergisia kuuselle, apteekista saa antihistamiineja.

Älkääkä unohtako lahjoja! Vaikka kaapit ja hyllyt pursuaakin roinaa, jota kukaan ei tarvitse, niin lahjoja pitää olla paljon. Mikä sen ihanampaa kuin katsella lasten sekopäisiä ilmeitä heidän repiessään kynsin ja hampain lahjapapereita irti. Joulun jälkeen ylimääräiset roinat voi vaikka lahjoittaa köyhille ja näin ilahduttaa vähäosaisia. Tai mikäli niitä tavaroita vielä joskus sattuu tarvitsemaan, voi vuokrata vaikka varaston niille. Ei se varaston vuokraaminen niin kallista ole.

Näissä tunnelmissa onkin ihana laskeutua rauhaisaan joulun viettoon ja muistaa se kaikkein tärkein: Hirvee stressi ja vitusti kaikkee, mitä kukaan ei tarvitse.

Kuvassa meidän joulukuusi, iso ja hieno, eikö vain? 

Kommentit

#MOMFIE

Mun isä kertoo joka joulu, kuinka hän on saunaa pessyt vielä aattona alkuillasta. Good for him!

Raissi
RetroPrinsessa

Nuo joulu ja juhannussivoukset on peruja just menneiltä vuosikymmeniltä. Nykyään se siivoaminen ja välineet on erilaisia, niin jopa martat taitavat olla luopuneet noista isoista kertasiivouksista :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Viivistä&Wagnerista on jääny lentävä lause, joka heitetään aina kun rupeaa pipo kiristämään ja tappi ottaan kasvamaan: Joulurauha taloon vaikka tapellen!
Rauhaisaa Joulunodotusta!

Raissi
RetroPrinsessa

:D Kiitos, samoin sinne <3

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

JUST eilen Jouni sanoi että pitäis vissiin jotain joulukoristeen tynkää laittaa kotia, kun meillä ei edelleenkään ole kuin yksi kynttelikkö olkkarissa. Ei edes joulutähteä ikkunassa, MIETI! :D Sitten tultiin siihen tulokseen että joo, se tähti vois olla ihan nätti, mutta kaikki muu on ehkä vähän turhaa kun ei kuitenkaan olla kotona joulua. Lähdetään ehkä 21. päivä ja tullaan joskus ennen uutta vuotta takas. Just tän asian takia meillä ei edes ole kotona juuri mitään koristeita, muutama kynttilä, ja niitä ei voi edes polttaa kuin tunnin illassa JOS koirat ei ole sisällä. Enkelikellokin (se maailman ihanin ja ainoa pakollinen koriste) hajosi viime vuonna kun Ellis vähän heitteli koiralle palloa. :D Että ööh.

Ja juu ei oo lanttulootaakaan ja lahjojakin huonohkosti. Eipä tästä nyt tainnu tulla taas yhtään mitään. :(

Raissi
RetroPrinsessa

Joo, ei tuu joulua ei. Minäkään en hirveästi laittele joulua täällä, kun tullaan sinne patojen ääreen.

Raissi
RetroPrinsessa

Siis sinne Ivaloon. Ei teille :D :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

:DDDD Saa meilleki tulla!

Raissi
RetroPrinsessa

Oi, teillä ois se vauvaki <3 :D

HennaK (Ei varmistettu)

Mistäs noita joulukuusiverhoja saikaan ostettua?

Raissi
RetroPrinsessa

Jotexilta löytyi tuo kyseinen tapaus :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.