Vinkkejä onnellisuuskierteeseen osa1

RetroPrinsessa

Minä täytän ensi vuonna 40. NELJÄV...NKYMMENTÄ! Ja jos vielä tarkemmin asiaa katsotaan, niin siihen ei ole enää kuin muutama hassu kuukausi. Nahka lerpottaa, ryppyjä on, kiloja kertyy, mutta tiiättekö mitä? Mulla ei ahdista.

Se on kuulkaa ihmismieli ilmeisen armollinen ihmiselle itselleen, kun periaatteessa pahimman ikäkriisin keskellä, se alkaakin puskea lapsenomaista onnentunnetta aivoihin. Se tuuttaa sitä onnentunnetta tulemaan niin paljon, että rypyt, lerput ja kilot unohtuu. Kakkua voi syödä ihan täysin ilman pienintäkään omatunnontuskaa. 

Rupesin oikein miettimään tuota onnellisuusasiaa ja tulin siihen tulokseen, että olen saanut pyöräytettyä itseni onnellisuuskierteeseen. Onnellisuuskierre alkaa pienestä, yhdestä pienestä itselle iloa tuottavasta asiasta. Kun on saanut tuotettua itselleen yhden onnenpuuskan, haluaa niitä lisää. Tämä taas johtaa siihen, että pian keksii toisen asian, jonka tekeminen tuottaa itselleen onnellisuutta jne. jne. Kierre on valmis. 

Tänään ryhdyin listaamaan onnellisuutta tuottavia asioita elämässäni. Ihan mielenkiinnosta halusin selvittää, että mitkä nyt ovat minun elämässäni niitä asioita, jotka tuottavat minulle iloa ja onnea.

Listasta tuli pitkä. Ihan ensimmäisenä siihen tuli tietty perhe, suku, ystävät, mukava työ ja sen sellaiset asiat, mutta sitten aloin miettimään ihan konkreettisia pieniä asioita ja tekemisiä, jotka piristävät, tuottavat iloa ja lisäävät onnentunnettani.

Koska lista on minun mielestäni tietysti hurjan hyvä, toimiva ja suht helposti toteutettava, ajattelin jakaa sen myös teille. Tietysti tiedän, että se mikä minulle tuottaa iloa, ei välttämättä tuota sitä kaikille teille, mutta jos tästä listasta yksikin teistä saa idean piristämään omaa arkeaan, ei sen kirjoittaminen ole mennyt hukkaan. Tai itseasiassa, vaikka teistä ei kukaan saisi tästä yhtään mitään itselleen, niin onpahan tämä minun ilonkierrelistani täällä blogissa tallessa ihan minulle itselleni.

Teen tästä kaksiosaisen, koska muuten tämän postauksen lukemiseen menisi varmaan viikko. Asiat olen listannut satunnaisessa järjestyksessä.

Onnellisuuskierrelista osa1:

1. Mieti/järjestä jokaiseen päivään joku pieni, iloa tuottava asia, jota voit heti aamulla ensimmäisenä kellon pirahdettua fiilistellä. Se voi olla ihan mitä vain, hyvä lounas työpäivän keskellä, uusi aamukahvimerkki, edellisiltana valmiiksi tehty voileipä arkiaamiaiseksi, uusi kampausidea, työvaatteet valittuna valmiiksi...

2. Pidä maanantaina sohvailta. Maanantaihan on tunnetusti viikon ankein päivä, joten älä turhaan yritäkään tehdä kyseisenä päivänä mitään mikä ei ole täysin välttämätönä. Jätä harrastukset, kauppareissut ja kaikki muutkin velvoitteet seuraaville päiville. Käy töissä, lämmitä eiliset ruoanjämät, anna lapsen katsoa pikkukakkosen perään vielä vähän Kaapoa, kaada viikonloppulta pullonpohjalle jäänyt viininloppu lasiin ja pesi sohvalle. Ihan parasta. Itseasiassa tuo on niin ihanaa, että maanantaiaamuna kun kello soi, minä muistutan itseäni tulevasta illasta. Tämä on se minun maanantain fiilistelyjuttu. Ja hei, huomenna on jo tiistai ja viikko pyörähtänyt kummasti käyntiin.

3. Hanki kotiisi leikkokukkia ja muutama viherkasvi. Ne vain piristää, etenkin näin kaamosaikana.

4. Lisää väriä kotiisi. Itselläni toimivat parhaiten pirteät värit. Yleensä syksyllä kotini tekstiilit ovat melko maanläheisen värisiä, mutta jo joulun tienoilla minun pakko saada kotiini kirkkaita värejä. Ne toimivat kuin kourallinen vitamiinia, piristävät ja tuottavat iloa. Toki jokaisella on oma sisustusmakunsa. Toisia meidän kotimme värit saattavat ahdistaa. Laita kotiisi siis itsellesi mieluisia värejä.

5. Vaihda kotisi järjestystä ja tekstiilejä. Kodin sisustuksen ei tarvitse olla mikään vuosikausia pysyvä muuttumaton tila. Ei missään nimessä. Elämä muuttuu ja menee eteenpäin, kotisi voi tehdä sitä myös. Tee kodistasi sellainen, jossa silmilläsi on kaunista katseltavaa ja jossa sinulle tulee hyvä olo. Tällöin kotisi toimii ns. tankkausasemana, joka antaa sinulle energiaa ja piristää mieltäsi. Kodin sisustamisen ei tarvitse olla kallista, eikä sinun tarvitse todellakaan omistaa yli 50 verhoparia kyetäksesti muuttamaan kotisi ilmettä. Jo se, että vaihdat verhoja vaikka huoneiden välillä, laitat muutaman uuden sistustyynyn, tai vaihdat vähän järjestystä muuttaa paljon. Sisustukseen käytetyllä rahalla ei ole mitään merkitystä, vaan tunnelmalla on. Kirppikset, mummon vintti ja kavereiden kaapit ovat myös oivia inspiraation lähteitä. Sisustustekstiilejä voi myös lainata, samoin kuin lainaat vaikkapa kaverilta puseron. 

6. Jos sinut kutsutaan juhliin, mene sinne mikäli suinkin ehdit. Mene sinne, vaikka et tuntisi sieltä ketään, mene silti. Poistu omalta mukavuusalueeltasi, se riski todennäköisesti kannattaa ottaa. Itse olin lauantaina Lilyn järjestämällä pikkujoulubrunssilla, enkä tuntenut sieltä ketään. Meinasin ensin jättää menemättä, mutta halu osallistua kekkereihin voitti pelon siitä, että joutuisin vaivaantuneena yksinäni kykkimään huoneen nurkassa. En kykkinyt yksin nurkassa, enkä kokenut oloani vaivaantuneeksi, vaan minulla oli ihan hurjan mukavaa. Ruoka oli ihanaa, seura oli ihanaa, ohjelma oli hyvää ja lahjakassit löi minut ällikältä. Oli myös mukavaa saada monille blogeille ns. kasvot. Jännä asia jonka huomasin brunssilla oli se, että tietyn tyyppisten blogien kirjoittajat ajautuivat jotenkin omiin ryhmiinsä, oli kauneutta, sisustusta, kulttuuria, perhettä... Mutta toimituksen poppoolle isot kiitokset ihanasta brunssista, lämpöisestä vastaanotosta ja juhlien emännöinnistä. Hymyilyttää vieläkin.

No niin, tässäpä ensimmäinen osa. Miltä kuulosti? Löytyikö yhtäkään ideaa, jota voisit lähteä kokeilemaan? 

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Ihanaa oli nähdä lauantaina, onneksi tulit <3

Raissi
RetroPrinsessa

Niin oli. Onneksi tosiaan tulin <3

Kommentoi