Halloween muffinsseja
Ainekset:
130 g tummaa suklaata (eim. Pandan)
100 g margariinia
n. 2 ruokalusikallista kahvia (oman maun mukaan)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
vajaa 2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
15 palaa after eightia
Vamista halloween-muffinssit näin:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Taikinamäärästä riittää taikinaa noin 12 kpl normaaleja muffinssivuokia. Kannattaa käyttää muffinssipeltiä, jos sellaisen omaat.
- Sulata suklaa ja margariini erikseen. Sekoita jäähtynyt vahva kahvi margariiniin ja tämän jälkeen yhdistä myös sula suklaa kahvi-margariiniseokseen.
- Vatkaa munat huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa, margariini, kahviseos vaahtoon kevyesti käännellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti käännellen muuhun taikinaan.
- Leikkaa after eight suklaapalat pienemmiksi palasiksi ja lisää ne vielä taikinaan.
- Täytä muffinssivuoat 3/4 täytteellä ja jätä tilaa kohoamiselle.
- Paista uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia (kokeile vaikka hammastikulla kypsyys 15 minuutin jälkeen, mutta ei haittaa vaikka muffinssit hivenen meheviä sisustaltaan vielä olisivatkin)
Kuorrute:
4 dl vispikermaa
1/2 purkkia sunnuntain vanilijatuorejuustoa
vanilijakreemijauhetta
tomusokeria
100 g maitosuklaata (Pandan)
Valmista kuorrute näin:
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää vatkaamisen alkuvaiheessa kermaan vanilijakreemijauhetta noin ruokalusikallinen sekä tomusokeria makusi mukaan.
- Lisää valmiiseen vaahtoon vanilijatuorejuusto ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti.
- Sulata suklaa ja lisää se varovasti käännellen muuhun kuorrutteeseen.
- Täytä pursotuspussi suklaavaahdolla ja pursottele jäähtyneiden muffinssien päälle kuorrutetta haluamallasi tavalla.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.