Runebergin tortut
Tässä taas yks resepti, tosin vähä myöhässä, muta voihan niitä runebergin torttuja tehdä muulloinkin kuin runbergin päivänä 😉
12 kpl
Raaka- aineet :
100g margariinia
1dl sokeria
1kpl kananmunia
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1 tippa karvasmantelia
pinnalle :
vadelmahilloa
sokerivesikuorrutus:
½rkl sitruunamehua
1rkl vettä
2-3 dl tomusokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.
- Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.