Runebergin tortut

Tässä taas yks resepti, tosin vähä myöhässä, muta voihan niitä runebergin torttuja tehdä muulloinkin kuin runbergin päivänä 😉

12 kpl                                                                                    

                                                                                         Runebergin tortut

 

Raaka- aineet :

100g  margariinia

1dl  sokeria

1kpl   kananmunia

1dl  vehnäjauhoja

1dl   korppujauhoja

½ dl  mantelijauhetta

1tl  leivinjauhetta

1 tippa  karvasmantelia

 

pinnalle :

vadelmahilloa

 

sokerivesikuorrutus:

½rkl  sitruunamehua

1rkl  vettä

2-3 dl  tomusokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

  • Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.
  • Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.