Macarons- resepti
Tässä nyt sitten resepti noihin ihaniin leivoksiin 😉
24kpl
Ainekset:
1 ps (100g) pirkka mantelijauhetta
3 dl (180g) Dan sukker tomusokeria
( ½ rkl kaakaojauhetta)
2 kananmunanvalkuaista
1 rkl Dan sukker siro erikoishienoa sokeria
(jauhemaista) elintarvikeväriä
SUKLAATÄYTE
100g Fazer taloussuklaata
½ Pirkka vispi- tai kuohukermaa
1. sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Jos haluat riskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
2. Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hieno sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen , ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
3. Sekoita manteli-tomusokeri seos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmis, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa) . Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikin tässsä vaiheessa (apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä).
4. Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneen lämmössä noin 10- 15 minuuttia. Anna jäähtyä . Irrota pohjat varovasti lastalla.
5. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajn sekoittaen , kunnes sukaa liukenee. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia . Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.