19. Jeesus torjutaan Nasaretissa. Jeesus ajaa ulos saastaisen hengen

p1250435.jpg

Kapernaumin synagooga

Kristuksella oli kärsimyksen mieli – se näkyy erityisesti kohdassa 4:23-24. Hän tiesi, ettei häntä vastaanotettaisi hänen kotikaupungissaan Nasaretissa. Silti hän eräänä päivänä avasi kirjakäärön ja luki heille itsestään profetian muinaisesta Jesajan (61: 1-3) kirjasta. Hän luki kirjaa juuri siihen saakka, kuin Jesajan profetia täyttyi tuona maanpäällisen toimikautensa hetkenä.

Siinä hän ilmoitti ohjelman julistuksensa. Hän tuli seuraavia ihmisiä varten: köyhiä, vankeja, sokeita ja sorrettuja varten. Kaiken kaikkiaan niitä varten, jotka asuvat kuoleman varjon maassa.

Miksi tänä päivänä näyttää siltä, että jos menet – tavallisena sunnuntai-päivänä – kirkkoon paikalla ovat rikkaat, vapaat, terveet ja yhteiskunnallisesti kaikinpuolin kunnioitetut ihmiset? Johtuneeko se siitä, että meiltä puuttuu niin paljon kärsimyksen mieltä? Viemmekö ilosanoman kaikkeen maailmaan vai jääkö se vain jo valmiiksi hyväosaisten korville?

Mutta Sana sanoo:

Jos joku minua palvelee, seuratkoon hän minua; ja missä minä olen, siellä on myös minun palvelijani oleva. Ja jos joku minua palvelee, niin Isä on kunnioittava häntä. Joh 12:26

Jos me tahdomme olla hänen palvelijoitaan, tehtävämme on seurata hänen esimerkkiään. Se voi merkitä että meidän elämämme haastetaan, kuten kohdassa Luuk. 4:28-29. Juutalaisen kansan Messias sai lentävän lähdön kotikaupungistaan. Kärsimyksen mieli ei pelkää kuolemaa; kristitylle kuolema on voitto.

Mutta Jumala ei tahdo meidän kuolemaamme:

Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä.” Matt. 11:29,30

Missä Jeesus torjuttiin, sinne hän ei pitkäksi aikaa jäänyt. Hän siirtyi tällä kertaa Galilean Kapernaumiin. Siellä hän tapasi synagoogassa ensimmäisen vangitun – miehen, jota vaivasi saastaisen hengen. Jeesus vapautti miehen ja saastainen henki kouristi miestä ja lähti hänestä huutaen kovalla äänellä. Hän oli nyt opettaja ja eksorkisti, parantaja mistä seurasi että  hänen maineensa kasvoi.

19. Jeesus torjutaan Nasaretissa, Jeesus ajaa ulos saastaisen hengen

Luuk. 4.16-30, Matt. 4:13-16, Mark. 1:21-28, Luuk. 4:31-37

Linkki Demoneista: http://www.ortodoksi.net/index.php/Demoni

Kuva: http://www.reijotelaranta.fi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *