Jeesuksen aamurukous

1288452597099.jpeg

Harvinainen lumi-ilmiö al-Aksan moskeijan sekä Jerusalemin vanhankaupungin maisemissa

Jeesuksen maine levisi ulkomaille Syyriaan saakka. Silloin – kuin nytkin – oli paljon monenlaisista sairauksista kärsiviä ihmisiä, jolle ei löytynyt apua. Jumalan valtakunta on sen luontoinen asia, ettei siihen kuulu sairaus. Jeesus paransi tämän teksti katkelman mukaan kaikki kohtaamiensa ihmisten taudit ja vaivat todistaakseen Jumalan valtakunnan todellisuutta.

Sen vuoksi kaikkialta saapui ihmisiä, niin Galilean alueelta, jossa Jeesus vaikutti, kuin sen ympäristöstä Dekapoliin alueelta, Jerusalemista ja Juudeasta sekä Jordan-joen toiselta puolelta. Jeesus oli jo aikanaan julkkis.

Jeesus eli kurinalaisesti. Vielä kun oli pimeää hän lähti ulos yksinäiseen paikkaan rukoilemaan. Jos tänään koettaisimme tehdä samoin, meidän pitäisi herätä jo ennen kello neljää. Jeesuksella oli tapana pitää aamurukouksia. Se laittaa miettimään, miten usein kristityt tuntevat tarvetta tehdä samoin. Sitä miettii, mitä useimmat meistä sanoisi jos ehdottaisi samaa. Ehkä siinä kävisi vähän näin:

 

 

Noh, onneksi me emme elä ”lain alla”.

Vaikka Jeesus oli Jumalan Poika hän ei kokenut pärjäävänsä ilman rukousta. Joten päästäkseen massoilta hetkeksi karkuun hänellä ei lienee ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä se varhain aamulla. Olisi myös hauska tietää, millaisia aamurukouksia Jeesus piti. Niissä hetkissä hän saattoi käydä vuoropuhelua Jumalan kanssa, puhuen ja kuunnellen.

Se kuitenkin oli seurauksena aamurukoushetkestä, että Jeesus koki tarvetta jatkaa tehtäväänsä kiertävänä ilosanoman julistajana ja parantajana. Vaikka häntä etsimään lähteneet ihmiset yrittävät estellä häntä lähtemästä luotaan hän sanoi:

Minun on vietävä Jumalan valtakunnan ilosanoma myös muihin kaupunkeihin,sitä vartenhan minut on lähetetty.

Pieni hetki rauhoittumiselle on nyt paikallaan. Pyhitä pieni yksinäinen hetki Jumalalle häntä kuunnellen. Milloin sinulle olisi sopiva hetki siihen?

Antti Tuisku & Rukous

 

 

Kuva: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/harvinainen-lumi-ilmio-yllatti-lahi-idassa—katso-kuvat/art-1288452598430.html

Matt. 4:23-25, Mark. 1:35-39, Luuk. 4:42-44

22. Jeesuksen toiminta Galileassa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *