Mallia nuoremmille

johanna-quaas.jpg

86-vuotias Johanna Quaas näyttää nojapuilla nuoremmille mallia.

Luukas 2:1-38

Tänään tekstissä puhutteli se, kuinka Jumala käyttää yhtä hyvin vauvaa kuin vanhustakin. Hän ei ole rajoittunut ikävuosiin kutsuessaan jotakin ihmistä tehtäväänsä!

Hanna oli naisprofeetta, joka oli mennyt neitsyenä naimisiin. Seitsemän vuoden jälkeen hänen miehensä oli kuollut ja nyt hän oli ollut leskenä jo 84 vuotta. Hanna ei poistunut temppelistä, vaan hän palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen.

Iäkkään naisprofeetta Hannan elämä muistuttaa minua myös eräästä toisesta naisesta. Hänen nimensä on Hilja Aaltonen ja tänä vuonna hän on 104-vuotias. Hilja on runoilija evankelista. Hannalle ja Hiljalle yhteistä on se, että vanhalla iällä he yhä jaksavat odottaa suuria. Kun Hanna odotti temppelissä Israelille luvattua lohdutusta, Hilja odottaa Koukkuniemen vanhainkodissa uutisia Jumalan ilmestymisestä Suomen kansalle:

– Minä odotan vanhanaikaista herätystä. Odotan, että se alkaisi isosta kirkosta. Ei hurmosliikkeenä, vaan hiljaisena ja jykevänä, Jumalan Sanan mukaisena. Silloin sairas paranee kesken evankeliumin saarnan. Näemme ihmeitä.

Haastattelu: http://www.kristuspaiva.fi/uutiset.html?12

Raamattu lupaa:

”Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat,
mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.”
–    Jes. 40: 30-31

 

Tekstissä on myös perinteinen ja kaunis joulun sanoma. Tässä se on kauniin laulun muodossa:

Kuva: http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://newstotalk.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *