Todisteet

905680_water_baptism.jpg

Jori on tehnyt hyvän listauksen todistuksista (Kronologisen Raamatun selityksissä), jotka on annettu Jeesuksesta. Jeesus ei tarvinnut todisteita itsensä vuoksi, ei Jumalan, eikä henkivaltojen mutta meidän vajavaisten ihmisten vuoksi.

Meille on annettu seuraavat todistukset

Kristuksen oma todistus Joh. 5:31

Jos itse todistan puolestani, ei todistukseni ole pätevä.

Jeesus on myös itse antanut todistuksen itsestään, mutta hän tietää, ettei kenenkään ihmisen antama todistus itsestään riitä. Siksi tarjolla on muitakin todisteita.

Johannes Kastajan esittämä todistus Joh. 5:32-33

Mutta minusta todistaakin toinen, ja minä tiedän, että todistus, jonka hän minusta antaa, on pätevä. Te lähetitte edustajanne Johanneksen luo, ja hän todisti totuuden puolesta.

Mooseksen lain mukaan jo kahden antama todistus on pätevä. Johannes Kastaja, jonka muistojuhlaa Juhannusta juuri vietimme, todisti Messiaasta:

”Minä kastan vedellä, mutta teidän keskellänne on jo toinen, vaikka te ette häntä tunne,hän, joka tulee minun jälkeeni. Minä olen arvoton edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja.”

Jeesuksen tekojen todistus Joh. 5:36

”Minulla on todistus, joka on Johanneksen todistusta painavampi: teot, jotka Isä on antanut tehtäväkseni. Nämä teot, jotka minä teen, todistavat, että Isä on minut lähettänyt.

Sellaisiin tekoihin, joita Jeesus teki ei normaali ihminen pysty. Ne todistavat hänen hallintaansa.

Isän todistus Pojastaan Joh. 5:37

Myös Isä itse, minun lähettäjäni, on antanut minusta todistuksen. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntään ettekä nähneet hänen kasvojaan,

Kirjoitusten eli Vanhan Testamentin antama todistus Joh. 5: 39

Te kyllä tutkitte kirjoituksia, koska luulette niistä löytävänne ikuisen elämän — ja nehän juuri todistavat minusta.

Lukuisat Vanhan Testamentin profeetat ovat jo satoja vuosia ennen Jeesuksen elämää ennustaneet hänen tulonsa ja elämänvaiheensa.

Hengen antama todistus Joh. 15:26

Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.

Olemme aiemmin lukeneet, miten Johanneksen kastaessa Jeesuksen Jordanilla Henki laskeutui kyyhkysen muodossaa Jeesuksen ylle antamaan hänestä todistuksen.

Kristuksen seuraajien antama hyvä todistus Joh.15:27

Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti.

Apostolien teoissa luvataan, että te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.

Myös me kristityt Suomessa olemme tämän lähetyksen piirissä. Saamme olla antamassa oman rehellisen kertomuksemme Kristuksesta.

Yhteensä todistuksia on seitsemän kappaletta ja numerosymboliikassa se on täydellisyyden luku. Olen vakuuttunut näistä todisteista ja itse olin 11-vuotias, kun halusin ottaa Jeesuksen elämääni ja sydämeeni. Koin itseni onnelliseksi tuon ratkaisun jälkeen ja varmaksi siitä, että vaikka kuolenkin, se on vain raja jonka ylitän. Paras on vielä edessä päin!

 

Joh. 5:31-47

Kuva: www.sxc.hu

..Myös hyvä musiikki voi toimia todistuksena:

http://www.youtube.com/watch?v=Em0Nite5bl0

 

P.S. Pitkälinjan Gospelbändi Imperials on kesällä Suomessa!

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/7359-legendaarinen-gospelbandi-kesalla-suomeen

puheenaiheet syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *