Ostin oman kodin!

Vuoden 2020 kohokohta oli ehdottomasti oman kotini ostaminen. Olin haaveillut vuosia siirtymisestä pois vuokra-asumisen piiristä. Halusin omistaa kotini ja maksaa vuokraa itselleni. Kesällä teinkin päätöksen ja aloin etsimään asuntoa aktiivisesti ja käynnistin lainaneuvottelut pankin kanssa. Lopulta kirjoitinkin kauppakirjat 21.7, sopivasti 26-vuotissyntymäpäiväni aattona. Allekirjoitushetken jälkeen heräsin todellisuuteen, minulla oli oma asunto. Kaikkien vuosien jälkeen, kun olin vain leikitellyt ajatuksella. Seuraavat kuukaudet menivät odotellessa, olinhan päätynyt ostamaan uudiskohteen, joka valmistuisi vasta vuoden loputtua.

Minulla on oikeastaan koko pienen aikuisikäni ollut asuntokuume. Oman asunnon ostoa ovat kuitenkin hidastaneet säästöjen kertyminen, opiskelut, intti ja tietysti tärkein eli päätös siitä, mille alueelle haluaa sitoutua asumaan seuraaviksi vuosiksi. Olen asunut viimeiset neljä vuotta Lauttasaaressa ja tämän vuoksi oman asunnon hankkiminen tuottikin harmaita hiuksia. Rakastin hyviä kulkuyhteyksiä ja vuokralla eläessäni olin tinkinyt asumisen neliöistä ja asuin 19 neliön yksiössä. Heti olikin selvää, että Lauttasaaren aikani olivat ohitse ja minun budjetin asunto tulisi löytymään muualta. Ehkä vielä jonain päivänä päädyn takaisin Onnellisten saarelle.

Aloitin asunnon metsästyksen pohtimalla, mitä haluan ja mistä olin valmis tinkimään. Sijainti pysyi tärkeänä elementtinä, sillä oli heti alusta asti selvää, että tulisin luultavasti pitämään asunnon elämän muuttuessa sijoitusasuntona. Lisäksi arvostan helppoa liikkumista ja päädyinkin lopulta metroradan varrelle Niittykumpuun. Tälläkin sijainnilla jouduin tinkimään neliöistä, mutta löysin pohjaratkaisultaan ihanan yksiön sillä 23 neliön yksiöön nimittäin sisältyi viherhuone! Tästä viherhuoneesta sisustin itselleni lopulta makuuhuoneen ja sain näin ollen lisää tilaa pieneen asuntooni. Asuntoni sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja oikeastaan ainoa, joka jäi haaveistani puuttumaan on parveke. Parvekkeen puuttumisen hyväksyin nopeasti, sillä epäilen vahvasti että budjetillani olisi sellaista saanut näillä elementeillä, mitä jo nyt sain.

Pitkän odotuksen jälkeen pääsin muuttamaan joulukuussa omaan kotiin. Seuraavat kuukaudet menivätkin etsiessä täydellistä sisustusta ja tällä hetkellä voin todeta, olevani enemmän kuin tyytyväinen nykyiseen asuntooni. Pieniä vikoja löytyy tietysti aina ja ymmärrän, että ensimmäinen ostettu asunto ei välttämättä olekaan se täydellinen. Tämä on ensimmäinen askeleeni kohti unelmakotia ja varmasti kelpaa asunnokseni seuraaviksi vuosiksi.

Ylläolevat kuvat ovatkin tästä asuntooni kuuluvasta viherhuoneesta, josta päädyin tekemään itselleni makuuhuoneen. Suuret ikkunat tuovat tunteen siitä, että heräisi lomamatkalta. Tietysti varsinkin kesällä pimennysverhot tulevat enemmän, kuin tarpeeseen, mutta nyt toistaiseksi on ilo herätä näistä maisemista. Ensimmäiset kuukaudet asunnossani olivatkin sinänsä mielenkiintoiset, sain nimittäin rullaverhot asennettua vasta viime viikolla. Tuntuu jopa oudolta saada täydellinen yksityisyys. Makuuhuoneni kun alkuun oli kunnon akvaario, jolla oli ikkunat peräti kolmella eri sivulla.

Olen halunnut pitää sisustukseni selkeänä ja en oikeastaan järin pidä siitä, että esillä on kauheasti tavaroita. Pidän siitä, että pöydillä ei ole turhuuksia ja koti näyttää siistiltä. Neliöiden ollessa vähäiset, onkin mielestäni tärkeää pitää huonekalujen määrä vähäisenä. En halua, että asuntoni näyttää täyteen ahdatulta. Tässä suhteessa olenkin hyvin onnekas, tässä asunnossa on todella paljon säilytystilaa ja tavarat saa katseilta piiloon.

Avokeittiö tuo tilaa ja varustukseen kuuluva tiskikone on säästänyt hermoja jo useasti, sillä en mitenkään voi sanoa pitäväni tiskaamisesta. Kylpyhuoneessa oleva kuivaava pesukone puolestaan pelastaa minut kuivaustelineeltä ja siltä, että nykyään ei tarvitse kiirehtiä kotiin ehtiäkseni pyykkivuorolleni.

Viherhuoneen ansiosta olen pystynyt järjestämään itselleni selkeän kokonaisuuden ja loppupeleissä asunto on kuin pieni kaksio. Mitä parasta, viime viikkojen kovat pakkaset eivät tuota ongelmia ja makuuhuoneeni on pysynyt hyvin lämpimänä. Aluksi nimittäin pelkäsin sitä, miten suuret ikkunat vaikuttavat huoneen lämpimänä pysymiseen. Onneksi kuitenkin pelkoni osottautuivat vääriksi ja olen viime aikojen pakkasillakin pystynyt nukkumaan makuuhuoneessani.

Millainen juuri sun ensikoti oli ja millaisia ominaisuuksia toivot seuraavalta asunnolta? Itselläni se on ehdottomasti sauna!

❤: Riina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *