Imetyksen lopetus

Tein ehkä noin kuukausi sitten päätöksen, että alan lopettelemaan imetystä. Imetin silloin noin 3-4 kertaa päivässä ja yöimetykset jäi jo viime syksynä. Suunnittelin, että vähennän joka viikko yhden imetyskerran. Ensin imetin kolmesti päivässä, seuraavalla viikolla kahdesti jne.

No sitten, kun jäljellä oli vain 1 per päivä, niin poika sairastui. Kuume nousi 39,8°C eikä hän syönyt tai juonut oikein mitään moneen päivään. Päätin palata tissittelyyn ja jättää lopettamisen hetkeksi. Tämän jälkeen olikin pitkäperjantai ja pettymyksekseni ei vielä saatu pojasta velhoa. Tämä sai minut haaveilemaan vielä pidemmästä imetyksestä ja hautasin suunnitelman lopettamisesta. Kuitenkin yllättäen poika ei enää tahtonutkaan niin usein maitoa ja sain imetykset pysymään siinä yhdessä.

Eräs kerta, olisiko ollut 28.4. sunnuntaina, kun meillä oli ihana rauhallinen imetyshetki aamulla ja se miten poju oli onnessaan siinä, sai miettimään miten ihanaa tämä aika on ollut. Mietin, että jatkan niin kauan, kun hyvältä tuntuu.

Seuraavana aamuna imetys kuitenkin takkusi eikä poika malttanut olla paikoillaan. Veivasi edes takas ja imi ja päästi irti. Totesin, että nyt saa jäädä imetys. Halusin säilyttää imetyksestä sen ihanan muiston. Sen ihanan hetken siltä sunnuntaiaamulta. Sen jälkeen poika ei ole enää rintamaitoa saanut.

Tämä päätös on osottautunut hyväksi molemmille. Poika on ollut nyt tasan viikon ilman imetyksiä eikä ole niitä erityisemmin kaivannut. Tai on välillä käynyt taputtelemassa rintaa ja sanonut ihanasti silmiin katsoen ”äiti, tissi, katokato”. Kuitenkin tyytynyt siihen, että on päässyt äitin syliin ja halaukseen. Ei ole kiukunnut tai vaatinut päästä rinnalle. Ainoa mitä olemme huomanneet, on ehkä hiukan enempi minun perään ja hakee turvaa minusta. Jotkin asiat ovat nyt ehkä hieman pelottavampia hänestä kuin aiemmin ja saattaa ujostella vieraita aikuisia.

Nyt meillä keskitytään entistä enemmän sylittelyyn, halimiseen ja pusutteluun. Annetaan muuten sitä läheisyyttä. Jätetään jäähyväiset imetykselle, jota kesti ihanat noin 1v 3kk 29 päivää. ♡ En malta odottaa, kun saan jälleen taas imettää seuraavaa pientä murusta, toivottavasti joku päivä. ♡

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *