Naistenpäivä

Tänään vietetään meidän naisten ikiomaa päivää ♡ Äskettäin ajattelin sen olevan yksi päivä muiden joukossa, mutta oikeastihan se on hyvä muistutus siitä, että aina ei ole yhtä hyvin naisten asiat olleet kuin ne nyt ovat. Ja varmastihan ne voisivat vieläkin paremmin olla erityisesti muualla maailmassa ja myös täällä meilläkin.

Aika monessakin maassa naiset ovat kaukana siitä mitä meillä on täällä Suomessa. Ja ihan varmasti myös täällä on paljon epätasa-arvoa. On ihmisiä, joiden mielestä nainen kuuluu kotiin, keittiöön ja miehen vallan alle. Nainen ei saisi ajaa autolla, ei liikkua yksin eikä varsinkaan päättää omista asioistaan. On naisia, jotka vain haaveilevat opiskelusta, uramahdollisuuksista ja vapaudesta. Naisia, jotka sietävät päivittäin väkivaltaa, käskytystä ja muita muka ”naisen” velvollisuuksia. Tyttöjä, jotka synnyttyään ovat jo valmiiksi pettymyksiä vanhemmille, jotka toivovat poikaa. Tyttöjä, jotka naitetaan hyvin nuorina, jotta eivät jäisi elätettäväksi ja riesaksi vanhemmille.

Onneksi suunta on ollut kokoajan tasa-arvoisempi  ja kokoajan pyritään parantamaan myös naisten asemaa työelämässä. Palkat ei toki vieläkään kohtaa miesten palkkojen kanssa, mutta toivottavasti sekin asia joskus muuttuu. Edelleen on jonkin verran miesten työt ja naisten työt asetelmaa, mikä onneksi yhä enemmän häilyy ja elää.

Onneksi nykyään kasvatus on mennyt enempi siihen suuntaan, että kaikki ovat tasavertaisia ja yksilöitä eikä kenenkään pidä asettua mihinkään tiettyyn muottiin. Lapset saa olla omia itsejään ja heille annetaan myös tilaa tuoda mielipiteitään esille. Ei ole tyttöjen leikkejä ja poikien leikkejä. Kaikki saa tehdä sitä mikä itseä kiinnostaa ja on vapaus olla sitä mitä on.

Minä itse olen saanut hyvän kasvatuksen. Ja meillä kaikki niin tytöt kuin pojatkin ovat saaneet leikkiä mitä ikinä olemme halunneet, toki turvallisuus ja terveellisyys huomioiden. Nyt naisena olen tyytyväinen omaan tilanteeseen ja siihen minkälainen nainen olen. Toki palkka voisi olla isompi ja työtä ihmisten parissa voisi arvostaa enempi.

Äitiys on muuttanut myös käsitystä omasta ja ylipäätään naiseudesta. On hyvin tavanomaista, että vauvanhoito jää helposti äidin vastuulle alkuun ja se tuntui aluksi haastavalle, koska onhan lapsi molempien yhtä paljon. Nyt lapsen kasvaessa kuitenkin isä on yhä tärkeämpi lapselle ja ottaa yhä enempi vastuuta. Olen iloinen siitä, että nykyään on mahdollista myös miehen jäädä vanhempainvapaalle äidin sijaan. Ja miten moni mies on tiiviisti jakamassa hoitovastuuta heti vastasynteen kanssa. Tämä mahdollistaa myös naisen paluun töihin aiemmin ja tekee vanhemmista tasa-arvoisempia.

Omalle pojalleni haluan opettaa myös näitä samoja asioita, jotta hän olisi tasa-arvoinen kaikille, kunnioittaisi muita ihmisiä ja olisi rohkeasti oma itsensä.

Lopuksi vielä minun tämänhetkisen naiseuden top 10 epämääräisessä järjestyksessä:

  • Vapaus elää elämää
  • Rakkaus
  • Leipominen
  • Kauniit asiat (korut, vaatteet, meikit)
  • Äitiys ja mahdollisuus raskauteen
  • Imetys
  • Lukeminen/kirjoittaminen
  • Lepääminen
  • Ihanat ja hauskat tv-sarjat
  • Romantiikka

IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE ♡

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *