Sanoja nuorelle itselleni

Katsellessani vanhoja kuvia mietin, mitä kaikkea typerää sitä on ajatellutkaan itsestään. On pitänyt itsestään liian vähän huolta ja unohtanut nauttia siitä, mitä on ollut.

Joskus haaveilen, että voisin hypätä noihin nuoren Aneten saappaisiin ja katsoa peiliin kertoen kaiken sen, mitä olen saanut nyt elämässäni. Taputtaa olalle, rutistaa ja sanoa nuorelle itselleni muutaman sanan:

Sinä olet juuri hyvä tuollaisena. Älä muutu kenenkään muun vuoksi kuin itsesi. Nauti elämästäsi. Tee asioita, joita haluat eikä niitä, mitä oletat muiden sinulta haluavan. Olet juuri sopivan kokoinen. Et ole ylipainoinen tai liian lyhyt. Älä menetä toivoasi koskaan. Haaveile, mutta elä tätä hetkeä. Älä murehdi. Kerää ympärillesi niitä ihmisiä, jotka eivät taakkana jää harteillesi painamaan. Rakasta ja ota rakkautta vastaan. Kokeile uusia asioita. Haaveesi voivat ihan oikeasti toteutua, kun niiden aika on. Usko itseesi. Naura, juhli, tanssi ja elä. Et ole kiinni missään, joten ole vapaa. Ja pidä kiinni ystävistäsi. 

Nyt lähes kolmekymppisenä näen mitä kaikkea olisin nuorena vielä voinut tehdä. Ei 30 ole mikään eläkeikä. Edelleen on aikaa, edelleen on mahdollisuuksia toteuttaa monia haaveita. Voin yhä pitää itsestäni paremmin huolta ja korjata omia käsityksiäni itsestäni. Rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan.

Moni asia on kuitenkin muuttunut ja niiden asioiden hyväksyminen voi olla joskus äärimmäisen vaikeaa. Kroppa ei enää ole se tuttu ja hyvässä kunnossa. Aikaa ja mahdollisuuksia tehdä itseään varten asioita ei niin paljon ole. Vastuuta on huomattavasti enemmän. Elämä ei ole leikkiä vaan ihan todellista, jossa ihmiset ovat aitoja ja haavoittuvaisia kuten sinä. Jokaisella on omat murheensa ja heikkoutensa eikä kukaan ole täydellinen. Kuitenkin kaikki kokemani asiat auttavat ja kuljettavat eteenpäin. Annan itselleni helpommin anteeksi virheeni ja en enää satuta itseäni turhilla asioilla, joille en mahda mitään.  Hyväksyy myös muut ihmiset paremmin. Jokaisella on omat tapansa tehdä asioita, joista myös itse voi ottaa oppia.

suhteet ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *