Siivoaminen

Miten usein muilla siivotaan? Mitä siivous pitää sisällään? Onko aina niin siistiä, että riittää vain imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja lattianpesu?

Meillä siis ei todella ole aina niin siistiä, että voisi vain imuroida ja pyyhkiä pinnat.. yleensä siivous alkaa keittiöstä, joka on aina sekaisin vaikka joka päivä sen siistin. Siitä siirtyy olohuoneeseen, jossa on lelut aina pitkin poikin. Ensin raivaan kaikki lattiat ja tasot tyhjiksi, siitä siirryn imuroimaan ja pölyjen pyyhkimiseen. Lopuksi lattianpesu. Lattioita en pese joka viikko välttämättä. Ainoa huone josta pesen on keittiö sekä wc, jos tarkkaan miettii. 

Oon pyrkinyt kokoajan parempaan järjestykseen kotona, ettei tarviis aina siivota niin perusteellisesti vaan olis järjestys aina yllä. Se ei vain tahdo ton taaperon kanssa onnistua, kun toinen tahtoo levittää kokoajan kaikki tavarat pitkiinsä. Ainoat huoneet, jotka on aina siistit on makkarit. 

Me asumme siis tämmöisen luhtitalon alakerrassa kolmiossa. Meillä on n 74 neliötä, joissa on 2 makuuhuonetta, isohko olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone ja sauna. Lisäksi löytyy oma katettu terassi/kuisti. 

Onneksi raivaaminen on suhteellisen nopeaa ja helppoa, etenkin pojan päikkäreiden aikaan. Yleensä illalla, kun saan pojan yöunille, laitan astianpesukoneen päälle, pyyhin pöydät ja raivaan loput lelut lattioilta. Pojan kanssakin raivaaminen onnistuu osittain, mutta viimeaikoina on ruvennu sitä mukaa sotkemaan leluja, kun ite siivoan. Monesti nappaan pojan selkään reppuun ja teen hommia niin. Pojasta on hauska olla repussa.  

Meillä imuroidaan vähintään pari kertaa viikossa. Keittiö jokatoinen päivä. Wc pestään kerta viikkoon. Pölyt pyyhitään kerta viikkoon. Ikkunat pestään pari kertaa vuodessa. Nyt flunssakierteessä desinfioin ovenkahvoja, kaukosäätimiä, valonkatkaisijoita ym.  

Yksi ongelmakohta on sohvanalunen. Meillä on niin iso ja matala sohva, että sen nostaminen on vaikeaa ja alle ei imuri mahdu. Miten te muut isosohvaiset sen teette? 

Keittiön pöydän alunen on jatkuvasti ruuassa ja sitä tuleekin päivittelin putsattua, kumpa siihen keksisi jotain järkevää suojaa, että olis helpompi putsata. Olisiko tähän antaa vinkkiä?

Pyykkivuori on kans välillä ongelma. Meillä pestään lähes päivittäin pyykkiä ja niiden laitto tahtoo kiireessä venyä. Lisäksi pölyn määrä tuntuu tuplaantuvan pyykkien lojuessa telineessä tai puhtaiden pyykkien korissa. 

Lakanat tulee vaihdettua pari kertaa kuukaudessa ja just kuumeessa useamminkin. Käsi/kasvopyyhkeet on jokaisella omat ja niitä vaihdellaan välillä päivittäinkin jopa. Kylpypyyhkeet saattaa olla pidempään. Keittiönpyyhkeet vaihdan myös aika usein, kun niitä käytetään niin paljon. Tiskirättiä saisi kyllä uusia useammin. 

En varsinaisesti rakasta siivoamista, mutta tässä parin vuoden sisällä on tullut tarkaksi, että puhdasta pitää olla. Epäjärjestys ei niin paljon aina häiritse. Siivouksen inhokit löytyy imurin varresta ja tiskihommista, mutta muut hommat on jopa ihan kivoja. Ja mitä enemmän jakaa hommia, niin sitä sukkelammin ne sujuu. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *