Vauvakuumetta ilmassa

Eilen mulle iski kunnolla vauvakuume. Mä olen haaveillut uudesta raskaudesta jo heti, kun poju syntyi, mutta se oli semmosta lievää ja enempi masuikävää. Nyt tuntuu olevan voimakkaasti kuumetta ja kattelee jo pieniä vaatteita yms.

Tuntuu, että ympärillä on tosi monelle tulossa vauva just nyt. En pysy edes laskuissa mukana enää. Aiemmin mietin, et joku 2v olis hyvä ikäero lapsille ja poitsu on jo 1 v 2kk. Eli kiire tulis jos haluais kahden vuoden ikäeron. Tai no ei se niin tarkkaa olis, mutta ois kiva kuitenkin ens vuonna jo saada toinen. Mies ei oo vielä ihan varma miten pian tahtoo toisen, mut onneks kuitenkin ollaan samoilla linjoilla et toinen haluttaisiin 🙂

Olen ajatellut käyväni vuoden mahd töissä ja sit olis hyvä aika jäädä kotiin taas. Tosin ollaan myös mietitty välissä ostavamme oman talon, mutta siitä kun ei tiedä kuinka se onnistuu.

Kuitenkin täällä vauvakuumeisena mietin mitä kaikkea seuraavalle vauvalle haluaisi hankkia ja mitä jo on. Mehän säästettiin pojalta melkein kaikki vaatteet ulkovaatteita myöten. Mutta haaveissa olisi tyttövauva, joten aika näyttää miten käy ja kuinka paljon niitä pojan vanhoja vaatteita käyttäisi sitten. Toki pienimmät on tosi neutraaleja enkä muutenkaan ole tytöille vaan pinkkiä/pojalle vaan sinistä- tyyppinen äiti vaan meillä käytetään kaikkia värejä nyttenkin.

Meillä on myös tallessa vaatteiden lisäksi  kaikki tarvikkeet: amme, sitteri, pikkupinnasänky (patja tarvitsee uusia), tuttipullot(tutit ja pullotutit heitin pois sitkeän sammaksen takia), vauvalelut, kaukalo+telakka, vaunukoppa (tosin pitäis ehkä ostaa tuplat), hoitoalusta, mobile, lelukaari, kantoreppu, äitiyspakkauksen tavarat ym.  

Uudelle tulokkaalle haluaisin ehdottomasti hankkia: unipesän (annoin pojalle ostetun jo pois), uusi patja sänkyyn, petivaatteet, kaikki omat hygienia tarvikkeet (mm. kynsisakset, kuumemittari, pyllypyyhkeet, lisää harsoja, hiusharja), tuplarattaat, kaukalopussi, tietysti oma unipupu (pojallakin on ollut jo raskausaikana ostettu soiva unipupu) ja varmasti jotain muitakin juttuja. 

Hyvä aloittaa näiden miettiminen jo nyt, kun ei ole hajuakaan milloin yritys edes alkaisi. Täytyy kuitenkin kiertoa ruveta jo seuraamaan, koska ehkäisynä on käytetty vaan kumia. Olen varmaan ikuinen kuumeilija ja haluaisin vaikka 4 lasta, mutta mies ei ole samoilla linjoilla siitä asiasta. 🙂

Kuinka pian teille on tullut vauvakuume ensimmäisen lapsen jälkeen? Kuinka pienillä ikäeroilla olette lapset saaneet? Yrittääkö tai onko jotkut 1 lapsen vanhemmat aikeissa alkaa yrittämään toista lasta tänävuonna? 

Saa vinkata vauvakuume aiheisia blogeja tähän alle! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *