Lady in red eli mansikkainen pikasorbet
Taustalla telkkarissa pyörii Meidän safkaa, jonka reseptillinen anti on mieletön! Monta testattavaa ohjetta on jonossa muutamien jaksojen pohjalta. Mutta mitä voi odottaa tyypeiltä, jotka ovat kehittäneet avokadopastan. Ei turhaan avokadot, pecorino ja lehtipersilja kadonneet kauppojen hyllyiltä, kun resepti löi itsensä läpi. Ohjelmassa on paljon yksinkertaisia, mutta sitäkin herkullisempia ohjeita. Ja usein yksinkertainen on parasta.
Ja se pätee myös seuravaavaan herkkuun, jolla herkuttelin justiinsa navan täydeltä. Ja toisin kuin kermaisissa herkuissa, tästä herkusta ei tule ähky olo.
Mansikkainen pikasorbet
1 pakastepurkillinen jäisiä/kohmeisia mansikoita
1 rkl raakakaakaojauhetta
Vajaa 1/2 tl vaniljajauhetta
Sitruunan mehu
Makeutukseen hieman agavesiirappia
(1 rkl chiansiemeniä)
(variaatio: tuoretta minttua tai sitruunamelissaa)
Aja blenderillä pyreeksi. Mansikoiden täytyy olla todella kohmeisia, pehmeät mansikat eivät toimi, sillä lopputuloksen tulee olla liki sorbettimainen. Jos blenderi ei tunnu jaksavan, voi ottaa pienen osan mansikoista, sulattaa niitä hieman ja sitten kokeilla uudelleen. Oma blenderini saa tuosta hieman voimaa, kun mansikoista lähtee nestettä ja jaksaa taas huristella. Toki liraus vettäkin ajaa saman asian.