Aamuisia mielitekoja

Ripaus raakaa

Syön yleensä tiettyjä ruokia sykleissä ja kun innostun jostakin ruoasta, voisin syödä sitä koko ajan kyllästymiseen saakka. Nyt innostuksen kohteena on veteen keitetty ruispuuro! Enpä olisi uskonut, että innostuisin koskaan siitä, mutta muutama viikko sitten hotellin aamiaisella nautittu ruispuuro käänsi mieleni.

Tärkeintä on, että se on todella löysää ja se syödään hurjalla määrällä luomumansikkahilloa. Toki marjatkin toimisivat oivallisesti, mutta kaipaan siihen hillon tuomaa ekstramakeutta.

Ostin pidemmän tauon jälkeen hampunsiemeniä, joita laitoin tänään joukkoon ensimmäistä kertaa, eikä ollut viimeinen kerta, toimi niin hyvin. Periaatteessa niitä ei sen suuremmin maistanut, mutta hampunsiemenien oivalliset sataa grammaa kohden protskua 30 grammaa, 9 grammaa kuituja ja täydellinen 1:3 omegatasapaino tekevät sen, että niitä kannattaa nauttia päivittäin ja tässä yksi hyvä tapa. Periaatteessa puuroahan voi tuunata mielin määrin, joukkoon voisi pilkkoa vaikka kuivattuja hedelmiä, marjoja ja erilaisia siemeniä.

Itse välttelen pitkälti maitotuotteita, olen vältellyt viimeisen vuoden ajan, sillä ne vaikuttavat huomattavasti mun ihon kuntoon. Niinpä tämäkin puuro on veteen tehty, mutta erilaisia variaatioita saa, kun kokeilee riisi-, soija tai mantelimaitoa. En ole kokeillut, mitä ruis tuumaa esimerkiksi riisimaidosta, mutta kauran kanssa se ainakin sopi.

 

 

 

Kommentoi