Mitä tänään syötäisiin
Jokainen kokkailee tyylillään ja tässä keittiössä yleensä puuhaillaan näppituntumalla. Päivittäiset ruoat syntyvät pitkälti omasta päästä, mutta usein niiden takana on jokin inspis, joko jostain lehdestä, blogista, kirjasta tai ohjelmasta saatu.
Tykkään kauheasti reseptikirjoista ja niitä löytyykin vino pino, ovat vieläpä aitiopaikalla keittiössä. Selailen niitä useasti ja mietin, että täytyy kokeilla tätä ja tätä ja tätä jatätäjatätäjatätä jne jne mutta harvemmin kuitenkaan tulee kokeiltua. Vaikka pitäisi kyllä, koska useasti keittiössä iskee se tuskastuttava ”mitä tänään syötäisiin” -hetki. Näissä kaikissa kirjoissa on varmaankin tsiljoona reseptiä, jotka olis tarkoitus toteuttaa jossain vaiheessa. Ehkä saisin aikaiseksi moisen, jos pistäisin pystyyn teeman tänne blogiin, jossa vaikka kerran viikossa, tai no, kerran kuussa, kokeilisin jotakin reseptiä.
Tässä muutamia rakkaimpia keittokirjoja.
Ja sitten kuulkaa, vähiten mediaseksikäs, mutta ahh niiiiiin hyödyllinen ja käytetty; Hyvä kokki – 2000 parasta ruokaohjetta! En muista koska olen tämän saanut, vuoooosia sitten, mutta edelleen toimii kuin mikä! Mitä tahansa melkein kokkaileekin, täältä löytyy ohje. Sen totesin taas kerran, kun otin ihan randomista kuvaa tuon kirjan sivuista tätä postausta varten. Katsokaas nimittäin mikä ohje sieltä pompsahti, lehtikaalipaistos! Lehtikaalihan on yksi tämän hetken hittituote niin monella tapaa ja tuskin kuitenkaan monelle tuttu monen vuoden takaa, vaan vasta saapunut useamman keittiöön. Mutta tässä kirjassa lehtikaalikin on seikkaillut jo vuosia.
Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, oma reseptikirja. Tähän kirjaan reseptejä, joka ovat hyväksi todettu ja monta kertaa tehty. Täältä löytyy se paras pizzapohja ja ne parhaat sämpylät, oivallisimmat marinadit ja maukkaimmat leivonnaiset. Nykyään tulee paljon kirjoitettua reseptejä kännykkään, mutta yritän ylläpitää tätä perinteistä paperi-kynä-linjaa näiden reseptien kohdalla ja tallentaa ne tähän. Sivut ovat just niin suttuiset ja selatun oloiset kuin voi kuvitellakin ja niin pitää reseptikirjojen kohdalla ollakin. Se on vaan hyvä, jos jauho pöllyää, kun sivuja selaa!
Näistä suosikeistani suosittelen suuuuurella lämmöllä erityisesti Sara La Fountainin Hyvää oloa keittiöstä. Joukossa on superfoodia ja raakaruokaa, mutta kuitenkin hyvinkin arkisesti ja sekaruokailijaakin miellyttävästi toteutettuna. Kirja on todella huolella laadittu ja siitä riittää iloa keittiössä vuosiksi, niin laaja kattaus kaikkea nuo kannet pitävät sisällään.