Naamioitu terveyspommi

Jälleen jälkkärityyppistä herkkusmoothieta, mutta sillä erotuksella, että kroppa kehrää, kun nauttii tätä. Banaanista saa kaliumia ja B6-vitamiinia, avosta hyviä rasvoja ja vielä moninkertaisesti kaliumia banaaniin verrattuna, sekä mm. E- ja K-vitamiineja, carobista rautaa ja kalsiumia, lucumasta A-vitamiinia ja fosforia ja raakakaakaojauheesta mm. antioksidantteja ja magnesiumia. Eikä tässä vielä kaikki, tadaaaa, tämä nimittäin vie kielen mennessään!

DSC_0437.JPG

Naamioitu terveyspommi

1 banaani

1 avokado

1 tl carob-jauhetta, lucumaa ja raakakaakaojauhetta (yksi siis jokaista)

1/4 tl vaniljajauhetta

Puolikkaan sitruunan mehu

Muutama tippa piparminttuöljyä

Nesteeksi vettä, manteli/kookos/riisimaitoa tai tavallista maitoa

Makeutukseksi esim. agavesiirappia

(Päälle kaakaonibsejä, kuivattuja mansikoita ja kookoslastuja)

Blendaa kaikki aineet. Carob, lucuma ja kaakao ovat tässä reseptissä isossa osassa maun suhteen, joten niitä ei kannata skipata. 

Koti Ruoka ja juoma

Lady in red eli mansikkainen pikasorbet

Taustalla telkkarissa pyörii Meidän safkaa, jonka reseptillinen anti on mieletön! Monta testattavaa ohjetta on jonossa muutamien jaksojen pohjalta. Mutta mitä voi odottaa tyypeiltä, jotka ovat kehittäneet avokadopastan. Ei turhaan avokadot, pecorino ja lehtipersilja kadonneet kauppojen hyllyiltä, kun resepti löi itsensä läpi. Ohjelmassa on paljon yksinkertaisia, mutta sitäkin herkullisempia ohjeita. Ja usein yksinkertainen on parasta.

Ja se pätee myös seuravaavaan herkkuun, jolla herkuttelin justiinsa navan täydeltä. Ja toisin kuin kermaisissa herkuissa, tästä herkusta ei tule ähky olo.

DSC_0457.JPG

Mansikkainen pikasorbet

1 pakastepurkillinen jäisiä/kohmeisia mansikoita

1 rkl raakakaakaojauhetta

Vajaa 1/2 tl vaniljajauhetta

Sitruunan mehu

Makeutukseen hieman agavesiirappia

(1 rkl chiansiemeniä)

(variaatio: tuoretta minttua tai sitruunamelissaa)

DSC_0455.JPG

Aja blenderillä pyreeksi. Mansikoiden täytyy olla todella kohmeisia, pehmeät mansikat eivät toimi, sillä lopputuloksen tulee olla liki sorbettimainen. Jos blenderi ei tunnu jaksavan, voi ottaa pienen osan mansikoista, sulattaa niitä hieman ja sitten kokeilla uudelleen. Oma blenderini saa tuosta hieman voimaa, kun mansikoista lähtee nestettä ja jaksaa taas huristella. Toki liraus vettäkin ajaa saman asian.

Koti Ruoka ja juoma