Vallan yksinkertaista

Kun kaipaat nopeasti jotain hyvää, kannattaa kaivaa esiin kasariklassikko, hedelmäsalaatti! Kulhoon voi heittää, mitä ikinä tykkää/kotoa löytyy.

Tykkään, että hedelmäsalaatti koostuu jostakin perusjutusta, jostain kirpeästä, mehukkaasta ja pehmeästä. Esim. banaani, päärynä, kiivi/viinirypäle, omena/appelsiini/ananas. Yleensä puristan myös joukkoon sitruunan tai limenmehun tai lorautan mehutölkistä hiukan mehua salaatin päälle.

Ja sitten versio, jota tuli syötyä lomaillessani Kaliforniassa, liekö tapa tullut heille Meksikosta. Eli hedelmäsalaattiin lisätään ripaus suolaa, cayennepippuria ja reilusti sitruunamehua. Ihan superhyvää! Niissä pohjana oli esim. ananas, meloni ja omena.

Mutta kuvassa on nyt ihan perushedelmäsalaatti ilman meksikolaista tvistiä.

DSC_1289.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma

Pitkästä aikaa kalaa

DSC_1281.JPG

Huomasin tuossa, että lähiaikoina on tullut syötyä todella vähän kalaa. Niinpä ostoskoriin päätyi tavallista lohta, joka sai päällensä tuoreista yrteistä, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista hunnun. Kokonaisuuden kääräisin leivinpaperiin ja folioon ja laitoin uuniin.

Uunissa tein myös yrttiperunoita eli leikkasin melko ronskeja tikkuja perunoista, jotka uitin oliiviöljy-basilikaseoksessa, jossa oli lisäksi suolaa. Tiputtelin vielä loput öljyt perunoiden päälle, jotta ne saavat mahdollisimman paljon makua.

DSC_1284.JPG

 

Ja koska en oikein koskaan osaa lopettaa ajoissa hellan äärellä, oli pakko vielä tehdä lisää, vaikka tällä kokonaisuudella olisi hyvin jo pärjännyt. Bongasin nimittäin muistaakseni Kapinakokin ohjeen keräkurpitsapaistoksesta, joista tein oman, yksinkertaistetun version. Oli todella hyvää ja toimii myös ihan pelkästään, mutta loistavasti myös jonkin lisukkeena, kuten nyt tässä tapauksessa kalan.

Kesäkurpitsaletut

*(iso) puolikas raastettu kesäkurpitsa

*2 munaa

*Juustoraastetta (käytin varmaan noin desin verran)

*Hieman spelttijauhoja taikinaa sitomaan

*Suolaa ja pippuria

(*Yrttejä, käytin basilikaa tällä kertaa)

Puristele ylimääräinen neste raasteesta ja yhdistä aineet. Paista kuumalla pannulla kunnes saavat väriä ja kypsyvät rapeiksi.

 

DSC_1285.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma