Parempaa mysliä

Ripaus raakaa

Marjainen muromysli on yksi mun lemppareista, mutta miinuksena se, että tavalliset muromyslit ovat melkoisia sokeri- ja rasvapommeja! Lähinnä tuo sokerin määrä kauhistuttaa, lisättyä sokeria on aivan valtavasti, kymmeniä grammoja ihan parissa annoksessa. Syön silti muromysliä useastikin, sillä kuten olen todennut aikaisemminkin, ei syöminen ole mitään ryppyotsaista puuhaa, on epäterveellisempiäkin vaihtoehtoja kuin muromysli. Mutta en halua silti ihan päivittäin vetää tuollaista satsia ja siksi tutkinkin yksi kerta kaupan myslihyllyä tarkemmin. Löysin gluteenittoman myslin, jonka ainesosaluettelo kuulosti hyvältä! Kaurahiutaleita, kurpitsansiemeniä, tattaria, quinoaa, mansikkaa, omenaa ja kanelia, ei lisättyä sokeria. 

Tuunasin vielä mysliä niin, että lisäsin siihen kuivattuja marjoja ja chiansiemeniä. On muuten jännä huomata, miten makupaletti muuttuu ja tottuu uusiin makuihin. Puolitoista vuotta sitten kun siirryin käyttämään maidon sijaan riisi- tai soijamaitoa, maku tökki hieman. Kun maistoin maitoa tuolloin aluksi ¨muutaman viikon tauon jälkeen esim myslin kera, se maistui taivaalliselta. Neutraalilta, pehmeältä, ihanan kermaiselta. Mutta nyt, kun otin myslin kanssa maitoa kun en ole päässyt käymään kaupassa ja riisimaito oli loppu, maku olikin kaikkea muuta kuin hyvä! Maito maistui...jotenkin..eläimeltä. Maistoin siinä tavallaan sen lehmän, kuulostaa hassulta, en osaa selittää, mutta niin vain oli. Nyt riisimaito maistuu makuuni tuolta neutraalilta ja pehmeältä. Niin ihminen tottuu. Kuten tää mysli nyt,  maistan siinä kyllä sen ettei sokeria juuri ole ja kaipaan sitä, mutta jos nyt olisin vuodenkin syömättä sokerimysliä, niin en varmasti pystyisi edes syömään sitä enää. Samaa sanoo vuoden karkkilakossa olleet sokerihiiret. 

 

Kommentit

laurako
Kalaonnea

Mulla on ihan sama meininki maidon kanssa, juotuna ei vaan enää maistu sitten lainkaan (sama outo maku täälläkin heheh)! Ja riismaito on kyllä huipuin, kun vaan viitsis tehdä senkin itse... :)

Kotitekoinen muromysli valmistuu muuten sikahelposti pannulla paahtaen, ja kun sen maustaa hunajalla, saa mukavan karamellisen rapeuden ja läjän hunajan hyväätekeviä entsyymejä kaupan päälle.

TiiaJ
Ripaus raakaa

Mustaki riisimaito on paras, ehkä koska se on neutraalein. Mutta niissäkin on hirveästi eroja, en tykkää yhtään sellasesta liilassa tetrassa myytävästä riisimaidosta, en muista merkkiä.

Mun on ollut tarkotus testata itse tehtyä muromysliä, mutta voi olla, että nyt hetkeen en vielä ehdi moista kokeilamaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.