Pitkästä aikaa kalaa

Ripaus raakaa

Huomasin tuossa, että lähiaikoina on tullut syötyä todella vähän kalaa. Niinpä ostoskoriin päätyi tavallista lohta, joka sai päällensä tuoreista yrteistä, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista hunnun. Kokonaisuuden kääräisin leivinpaperiin ja folioon ja laitoin uuniin.

Uunissa tein myös yrttiperunoita eli leikkasin melko ronskeja tikkuja perunoista, jotka uitin oliiviöljy-basilikaseoksessa, jossa oli lisäksi suolaa. Tiputtelin vielä loput öljyt perunoiden päälle, jotta ne saavat mahdollisimman paljon makua.

 

Ja koska en oikein koskaan osaa lopettaa ajoissa hellan äärellä, oli pakko vielä tehdä lisää, vaikka tällä kokonaisuudella olisi hyvin jo pärjännyt. Bongasin nimittäin muistaakseni Kapinakokin ohjeen keräkurpitsapaistoksesta, joista tein oman, yksinkertaistetun version. Oli todella hyvää ja toimii myös ihan pelkästään, mutta loistavasti myös jonkin lisukkeena, kuten nyt tässä tapauksessa kalan.

Kesäkurpitsaletut

*(iso) puolikas raastettu kesäkurpitsa

*2 munaa

*Juustoraastetta (käytin varmaan noin desin verran)

*Hieman spelttijauhoja taikinaa sitomaan

*Suolaa ja pippuria

(*Yrttejä, käytin basilikaa tällä kertaa)

Puristele ylimääräinen neste raasteesta ja yhdistä aineet. Paista kuumalla pannulla kunnes saavat väriä ja kypsyvät rapeiksi.

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Näyttää ja kuulostaa todella herkulta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.