Saisiko olla avomunakas?

Ripaus raakaa

Munakas on kätevä, nopea ja terveellinen lounas, johon sopii hurja määrä erilaisia täytteitä. Rrrrrrrakastan avokadoa yli kaiken ja onneksi se muutamien lähivuosien aikana on rantautunut suomalaistenkin keittiöihin. Vielä reilu viitisen vuotta sitten kaupoissa oli tarjolla ainoastaan raakoja avokadoja. Avokadon ostaminen on hiukan tuuripeliä, joten jos kokemuksesi niistä ovat huonoja, suosittelen vielä kokeilemaan. En jaksa uskoa, että moni voi vastustaa tuota herkkua silloin, kun se on kypsä (ei siis raaka tai ylikypsä).

Avokado kypsyy melko nopeasti huoneenlämmössä, joten ostankin välillä muutaman raa`ankin hedelmän, jotta voin käyttää ne myöhemmin. Joskus käy kuitenkin niin, että avokadosta ei koskaan tulekaan pehmeää ja kermaista, vaikka se muka kypsä olisikin. Silloin se on edelleen kova ja vesimäinen, kunnes ruskistuu pilalle. Ja sitten on ne kummalliset "rihma-avokadot" eli siellä hedelmälihan joukossa on hirvittäviä ruskeita rihmastoja. Niistä yksilöistä ei saa hyviä tekemälläkään.

Mutta niin, tosiaan, ainakin Australiassa avokadoa sai jopa mäkkärin hamppareista, Jenkeissä avo oli yksi Subwayn täytteistä. Ja siellä myös avoa käytettiin tosi paljon muutenkin voileivissä ja munakkaissa. Innostuin tuosta kananmuna-avo-kombosta tosi paljon ja oonkin tehnyt kotona useasti munakasta, jossa on avokadoa.

Tässä yksi versio avomunakkaasta.

 

Avokadomunakas

2 munaa

liraus vettä

mausteeksi Herbamare yrttisuolaa, pippuria, paprikajauhetta

täytteeksi tomaattia, avokadoa ja kalkkunakinkkua

tuoretta basilikaa

Kipauta maustettu ja vatkattu muna-vesiseos pannulle. Heti kun munakas alkaa hyytyä, laita päälle pilkotut täytteet ja paista vielä muutama minuutti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.