Simppeli kalakeitto

Ripaus raakaa

Kalakeitto on yksi mun lempiruoista ja toimii niin arkena kuin vähän spesiaalimpana hetkenä, riippuen miten sen valmistaa. Keitoissa ylipäätään on jotakin lohdullista ja turvallista, muistan jo lapsuudesta iloinneeni jos ruokana oli keittoa. 

Teen kalakeiton aina tietyllä tapaa, enkä ole kokenut tarpeelliseksi testailla uusia variaatioita. Tämä on rakas ja yksinkertainen resepti, jota teen säännöllisesti uudelleen ja uudelleen.

 

Simppeli kalakeitto

Perunoita syöjämäärän mukaan

Lohipaloja

Porkkanaa

Sipuli (ja purjoa jos haluaa)

Kermaa reilusti (toimii mainiosti myös kirkasliemisenä, joten kerman voi skipata)

Suolaa, laakerinlehtiä, kokonaisia mustapippureita, rouhittua valkopippuria

Reilusti tuoretta tilliä

Juhlavampi versio:

Valkoviiniä (vaikuttaa erittäin paljon liemen makuun, suosittelen, jos sattuu pullo olemaan käsillä)

Fenkolia

Lisää perunat, porkkanat ja mausteet (paitsi valkopippuri) veteen kiehumaan, vettä ainostaan sen verran, että ne juuri peittyvät. Anna juuresten kiehua hetki ja lisää sipuli ja purjo (ja fenkoli jos käytät).

Lopuksi lisää kerma (yleensä käytän noin kolmen hengen keittomäärään 2 dl kermaa), (valkkari) ja valkopippuria ja tarkista suolan määrä. 

Välillä leivon kylkeen spelttisämpylöitä, joista voin laittaa reseptin myöhemmin. Ovat muuten nameja! Vaikka en ole leivän ystävä sinällään, itse tehty sämpylä on aina hyvää, joten jos sämpylöitä tulee tehtyä, seuraa yleensä ähky, sillä silloin herkkuna on kaksi hyvää, keitto ja sämpylät. Joten suosiolla jätän sämpylät yleensä toiseen kertaan, syötävää on yksinkertaisesti muuten liikaa =)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.