Texmexiä uuteen tyyliin

Ripaus raakaa

Meidän taloudessa tehdään melkein viikoittain burritoja. Pöytään ladotaan silloin jo vuosia sitten vakiintunut kattaus, joka koostuu joko luomujauhelihasta tai kalkkunanjauhelihasta tehdystä täytteestä, sekä kurkusta, punasipulista, salaatista, avokadosta, jalopenoista, tomaatista ja paprikasta. Lisäksi salsaa ja creme fraisea.

Kaupan vehnäletut eivät ole kovin hyviä, kuten jo jossain postauksessa aikaisemminkin totesin. Ne maistuvat siltä, että ne säilyisivät vaikka seuraavalle jääkaudelle ja todennäköisesti näin onkin. Tarkoitus olisi tehdä itse lettuja, mutta meillä syödään tosiaan niin usein burritoja, että tapa siitä ei tule, muuten alkaa mennä jo turhan vaativaksi. Mutta helpommalla pääsee (miten tuntuukin, että se on mulle ruoanlaitossa useasti toistuva sana, hah), kun käyttää cosmopolitan-salaattia hieman kuin tacokuorina ja ovat parempia kuin vehnälettuset.

Salaattiburritot

Cosmopolitan-salaattia

Punasipulia

Paprikaa

Kurkkua

Jalopenoja

Avokadoa tai guacamolea

Tomaattia tai fusku-salsaa

Luomujauhelihaa/kalkkunanjauhelihaa

Papuja (esim. lihan joukkoon lisättynä)

Voit maustaa lihan joko valmiilla seoksella, itse tykkään Smoked chili&garlic-mausteesta, se maistuu vähemmän teolliselta kuin perinteinen taco-mausteseos tai maustaa itse esimerkiksi suolan, pippurin, sambal oelekin ja valkosipulin voimin. 

Fusku-salsa (eli semisti purkista, semisti itse tehty)

Tomaattia pieneksi lohkottuna

Korianteria

Suolaa, pippuria, sokeria ja chiliä

Liraus balsamicoa

Mieleistäsi salsaa

Tykkään jatkaa kaupan valmissalsaa tällä reseptillä, mutta periaatteessa kaupan salsaa ei edes tarvita, riittää, kun tomaattia on reilu määrä ja sitä puristellaan hieman tekovaiheessa esimerkiksi haarukan avulla niin, että tomaatit pehmenevät. Sokeri tuo tomaatin maun mukavasti esiin.

Guacamole

2 avokadoa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl creme fraisea

Maun mukaan suolaa (saa olla melko reilusti) ja mustapippuria

Chiliä (joko tuoretta, kuivattua tai esim. tabascoa)

Tiraus sitruunanmehua, jos sellaista löytyy, ei ole pakollinen ainesosa

Aja blenderissä tai muulla tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.