Viherbuusti wokin muodossa

Selailin vanhoja ruokakuvia koneelta ja törmäsin tähän herkulliseen vihannespataan, jossa on käytetty upeita kotimaisia raaka-aineita. En malta odottaa, että kevät tästä etenee ja tarjolla on taas suomalaisia herkkuja. Toki tämänkin padan aineet ovat saatavilla vuoden ympäri ja siksi julkaisenkin tämän nyt jo.

DSC_1091.JPG

Vihanneswokki

Vihreitä kasviksia oman maun mukaan, tässä käytin kesäkurpitsaa, kevätsipulia, parsakaalia, kukkakaalia ja herneitä.

Fetajuustoa

Suolaa ja pippuria

Höyrytä/keitä pikaisesti parsa- ja kukkakaalit, kunnes ne antavat hieman periksi, mutta eivät ole veteliä. Lisää pannulle öljyä ja kevätsipuli, kesäkurpitsa ja herneet, kypsennä hieman ja lisää parsa- ja kukkakaalit. Murenna päälle feta ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile esimerkiksi vaalean kalan kuten ahvenen kera.

Olen useampana aamuna ja välipalaksi tehnyt nyt noita ihmepannareita. Kookosöljyn sijaan olen testannut niiden paistamista kaakaovoissa, toimii niinkin. Joka kerta olen syönyt niitä mustikoiden kera, mutta tänään välipalalla päälle päätyi myös jäätelökastikkeena käytettyä pähkinänougat-kastiketta, ei muuten paha!

1481950_10152308144232988_1768051569_n.jpg

Aamupalana mustikoiden kanssa.

DSC_1782.JPG

Väli/herkkupalana nougatkastikkeen kera.

Ja on muuten täyttävää, kahdesta munasta ja yhdestä banskusta tulee sellanen setti, että pitää nälän pois kauan! Tuosta määrästä saa kolme tai neljä pienempää lettua, mutta olen ollut laiska ja tehnyt yhden ison, joka kuitenkin kääntämisvaiheessa on aina hajonnut pienemmiksi paloiksi, mutta eipä se haittaa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.