PiZZAPERJANTAi

ROAD TRiP READY

Hei vaan täältä blogihiljaisuudesta. Ihan ensi alkuun muutama auringonlaskukuva. Ihan kun niitä ei olisi jo jokunen tässä blogissa esiintynyt. Lienee siis selvää, että pidän auringonnousuista ja -laskuista. =)

Ja sitten vähitellen asiaan. Meillä kävi perjantaina nuohooja. Leivinuunitakka on ollut käyttämättä kohta melkein vuoden, johtuen ensin puiden puutteesta ja viime aikoina ihan vaan siitä, että sitä ei ole poltettu toviin. Mutta nyt kun nuohooja kävi niin heti piti laittaa tuli pesään ja tietysti samalla käyttää tilanne hyväksi eli tehdä leivinuunissa pizzaa. On muuten vähän parempaa kuin uunissa tehty.

Mulla on semmonen tosi hyvä pizzapohja ohje jota nykyään käytetään oikeastaan aina. Täytteeksi toiseen pizzaan tuli kana-sinihomejuusto-ananas ja toiseen tonnikala-oliivi-sipuli-fetajuusto. Leivinuuni lämmitettiin melkein 300 asteeseen.

Tässä  pizzapohjan ohje, suosittelen kokeilemaan.

AITO PIZZAPOHJA (7 pyöreää pizzaa)

5 dl kylmää vettä
10 g tuorehiivaa
n. 1 kg eli 13-15 dl jauhoja (paras maultaan on durumvehnäjauho mutta esim. täysjyvävehnäjauhostakin tulee hyvää ja vähän terveellisempääkin)
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
(1 tl oreganoa)
1 dl oliiviöljyä

- Liota hiiva kylmään veteen ja lisää suola, sokeri ja halutessasi oregano
- Lisää vähitellen jauhot sekoittaen/vaivaten, lisää alustuksen loppuvaiheessa oliiviöljy
- Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 30 min
- Ota taikina kohoamisen jälkeen pöydälle ja vaivaa suorakaiteen muotoiseksi pötköksi
- Leikkaa 7 osaan ja kiedo jokainen pallero erikseen muovikelmuun
- Jos haluat pakastaa osan pohjista myöhempää käyttöä varten, nyt on sen aika
- Ne joista haluat valmistaa heti pizzaa, anna seistä jonkin aikaa kelmutettuna (ei liian kauan tai alkaa tursuilla kelmusta läpi)
- Kauli mahdollisimman ohueksi, täytä ja paista (olen todennut, että paras pizzapohjan kaulitsemiseen on puikula kaulin, sellainen millä tehdään karjalanpiirakoita)

Meillä oli kesälomareissussakin asuntoauton pakastimessa mukana noita pohjia ja tehtiinkin pizzaa ihan alusta alkaen. Noita voi siis hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Seuraavan kerran leivinuunissa tehdäänkin joulukinkkua! Ei oo enää pitkä aika aattoon. <3

https://www.youtube.com/watch?v=Ex53WUcnOFI

Kommentit

Lilleri78
Tuttitango

Nam, pitääpä kokeilla tuota pizzapohjaa joskus! Ja leivinuunipaisto kuulostaa hyvältä, harmi kun ei ole siihen mahdollisuutta. Jännä juttu, että tässä pohjassa hiiva liotetaan kylmään veteen - onko se kelmutus se kohoamisen aikaansaava tekijä vai mikä?

ROAD TRiP READY

Jaa kuule, en tiiä . Mutta toimii kuitenkin ja hyvää tulee. =) Olen useammin kuin kerran todennut, että resepteissä pitää olla joku jippo, joku pikkujuttu joka erottaa sen perusreseptistä. Yleensä silloin monikin ruoka on vähän parempaa.

Kommentoi