RUOKAA

ROAD TRiP READY

Nyt pukkais taas ruokaohjetta. Tästä ohjeesta en kyllä todellakaan meinaa ottaa kunniaa itselleni vaan ohje on saatu Englannin elämää-blogia kirjoittavalta ystävältäni. Söin tätä alunperin heidän luonaan kun he vielä asuivat Suomessa ja ihastuin ikihyviksi. Raskausaikana söin tätä ruokaa parhaimmillani kolmekin kertaa viikossa. =D Tosin sen jälkeen piti pitää pieni tauko. Mutta joku tässä makuyhdistelmässä on. Siis mikä muodostuu näistä uunikasviksista, couscousista ja fetajuustosta. Yksinkertaista ja hyvää.

Tarvitset siis:

1 bataatti
1 kesäkurpitsa
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 paprika
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
mausteita

fetajuustoa
couscousia

Paloittele kasvikset. Kaada uunipellille ja kaada sekaan sopivasti (2-3 rkl?) öljyä ja mieleisiäsi mausteita, esim. kuivattuja yrttejä ja sekoita. Paista uunissa 225 asteessa n. 40 minuuttia, niin että kasvikset ovat kypsyneet.
Keitä hieman ennen tarjoilua couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Meidän pakkauksen kyljessä suhde on 1,6 dl vettä ja 1,4 dl couscousia. Mä laitan yleensä kaksinkertaisen määrän niin riittää meidän 4 henkiselle perheelle. Paloittele feta kuutioiksi. Tee sopiva annos ja nautiskele vaikkapa raikkaan veden kanssa.
Joskus meillä mies on tehnyt mukaan vielä jonkinlaisen kastikkeen kermaviilistä ja se on toiminut ihan hyvin mukana.
Itse olen miettinyt josko kokeilisi korvata tuon couscousin quinoalla, mutta vielä en ole ehtinyt. Ainakin tuolla couscousilla toimii tosi hyvin.


 

Kommentoi