TYRNiJUOMA
Tyrnien poimimisesta innostuneena päätin tehdä lasillisen tyrnijuomaa. En ole kovin suuri happamien/kirpeiden marjojen ystävä. Sen takia en oikein pidä tyrneistä sellaisenaan. Meillä mies onkin niitä enimmäkseen syönyt ihan suoraan pakkasesta puuron päällä.
Mutta tämä hieman makeutettu tyrnijuoma on oikein hyvää ja raikasta. Melkein tuntee kun saa tujauksen C-vitamiinia. Olen oikeastaan nauttinut tyrniä kahdessa muodossa jotka ovat olleet minun makuuni. Toinen on tämä terveellinen tyrnijuoma ja toinen ravintolassa nautittu tyrni crème brûlée, vai oliko se pannacotta!? No jompi kumpi, syntisen hyvää mutta ei ehkä ihan kevyin vaihtoehto.
Täytyisi varmaan etsiskellä jonkinlaisia reseptejä tyrneille kun kerran pensaat on niitä pullollaan. =)
Tämä tyrnijuoma kuitenkin valmistuu hetkessä. Tarvitset vain pakastettuja tyrnejä, vettä ja makeutusainetta (sokeria, steviaa tms.).
Tähän minun 3 dl lasilliseen laitoin n. 1,5-2 dl tyrnejä jotka survoin ensin hieman kohmeisena sauvasekoittimella. Sen jälkeen lisäsin veden ja sopivasti makeutusta (kannattaa lisätä vähitellen ja maistella mikä on itselle sopiva määrä) ja surautin vielä sekaisin. Sen jälkeen kaadoin seoksen tiiviin metallisiivilän läpi lasiin niin että kuorista ja siemenistä jäänyt mössö ei tule itse juomaan. Tosin tuota mössöä ei kannata heittää roskikseen vaan sen voi hyvin syödä ennen juoman nauttimista. Siemenet kannattaa pureskella hyvin, koska ne sisältävät terveellistä tyrniöljyä. Ja sitten vaan nauttimaan raikkaasta C-vitamiini pommista!