This trip waiting kills me! Three weeks to go, then I’ll go to Turkey!!!

 

Se olis tättärää tasan kolme viikkoa reissuun! 

Päivät kuluu laskiessa ja miettiessä, mitä matkalle tarvitsee ottaa mukaan. Vähän matkakuumetta on lievittänyt nää suomen aurinoiset päivät. Mutta on se Etelä aina Etelä! Reissuun lähtee äitini ja 3pikkuveljeäni, (7kk, 2v, 13v) isäpuoli jää kotiin vaahtimaan koiraani. Ja toisen viikon Iines on hoidossa serkullani. 

Suomen kuusi ei kyllä päihitä Turkin palmua, eikä Suomen viileä rusehtava järvi voita Turkin kristallinkirkasta merta. Myöskään Suomen jokatavara-marketteihin ostosreissu ei ole yhtä hauska, kuin tinkimisreissu Turkin basaareille. Turkin ystävälliset ihmiset voittaa mennen tullen suomen murjottavan ja syrjäytyneen ihmislaumman. On paljon ihanampaa illalla kävellä kaupungilla ja tehdä pikku ostoksia  Turkin rantabulevardilla, kuin jollain 24h auki olevalla pikkuhuolto-asemalla suomessa. turkki.jpg

                                                                            (Kuvat hotellilta johon matkustamme, Turkki, Alanya)

 

Passi olis ollut voimassa elokuuhun asti, mutta joku uusi laki on juuri astunut voimaan, että passin täytyy olla kotiin päin lähtiessä vielä 6kk voimassa, miksi ihmeessä? Taitaa olla joku rahastus keino taas, että passi pitää uusia useammin. Huomenna tai perjantaina passikuvaan ja poliisilaitokselle niitä kiikuttamaan. Varmaan maailman epäonnistuneimmat kuvat on aina passikuvat. Niissä pitäis vähän saada hymyillä, ettei niin masentuneen näköiseltä näyttäisi. 

2viikkoa on niin pitkä aika, että en edes tiedä miten saan kaiken mahtumaan tohon mun jättimatkalaukkuun. Ja se taitaa olla 23kg, mitä matkatavarat saa painaa, ja täytyy ottaa huomioon, että se on sama painoraja sieltä lähtiessäkin. Ostoksia Turkin pääässä vain sen mukaan  siis. Olisi kauheeta jos ostokset ei mahtuiskaan enään takastulomatkalla matkalaukkuun. Tai joutuis lisämaksua maksamaan niistä lisäkiloista. 

Ensimmäistö kertaa lentokoneessa päästään istumaan eturiviin (lisämaksusta tietenkin), pikkuveljeni 7kk, pääsee nukkumaan ja oleskelemaan edessä olevaan ”lastenkoriin”. Ei tarvitse koko matkaa olla sylissä.  Jalkatilaa on kuulemma tosi paljon enemmän eturivipaikoissa, kuin normaaleilla penkkiriveillä. Lento lähtee 17:30 suomenpäästä ja kestää sen vähän vajaa neljätuntia. 

Viimeviikolla ostin itselleni uuden kameran. Se on järjestelmä kamera, jota olen himoinnut jo monta vuotta. Täytyi heti ostaa reissulle 16gigan muistikortti. Mitä nyt suomessa sillä jo muutamia kuvia räpsinyt, niin olen kyllä todella tyytyväinen ostokseeni. Kuvat ovat todella tarkkoja, kamera ei ole mikään jättikokoinen, eikä paljoa paina. Ja plussana kaiken päälle se oli hyvässä alennuksessa! 

unnamed_1.jpg

                                                                                     (kuvat otettu edellisillä Turkin lomareissuilla)

 

Olemme käyneet Turkissa jo kolme kertaa aikasemmin, mutta aina eripaikassa. Icmelerissä olimme ihan pikkuisessa hotellissa, se ei tainnut olla edes kauhean lähellä rantaa. Ei reissusta paljoa muistikuvia. Alanyassa, olimme isossa perhehotellissa. Hyvä paikka oli mutta, kaupunkiin oli aikamoinen matka. Viimekerralla oltiin Belekissä, se ei ollut paras lomakohde, enemmänkin golffareiden paratiisi. Se taisi olla pieni tuppukylä. Mutta itse tehdyt retket dolmuksella kyllä paransi lomakohdetta, sekä koskenlaskuseikkailu-retki kruunasi koko loman. 

Vielä kun jaksaa ton muutaman viikon odottaa, niin saa olla 2viikkoa tekemättä mitään ja ottaa vaan arskaa! Pääsee shippailemaan jee! Inskuliiinia tulee vaan ikävä, ennen en oo ollut siitäkään noin pitkää aikaa erossa, mutta onneks pääsee hyvään hoitopaikkaan.

 

 

 

kulttuuri suosittelen hopsoa matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *