En oo mikään perse, oon mieluummin persoona

Rönsy

Tänään tulin miltei suoraan ruotsinlaivalta ja turnausmatkalta töihin, täällä odotti painotuore lehti, jossa on kaksi kantta. Kumpi on parempi?

Olen nukkunut viime ajat kahden sentin retkipatjalla koululuokan lattialla 13 teinin ympäröimänä, kulkenut päivät kurahousuissa ja kumisaappaissa mutavelliksi muuttuneella ruohokentällä, huutanut kentän laidalta ohjeita sateessa paleleville tyttöparoille, komentanut, kehunut, moittinut, selittänyt, esittänyt fiksua aikuista. 

Olen siis hieman eri moodissa kuin edellisviikot täällä Rönsyssä. Olen tyttömoodissa.

Iltaisin retkipatjalla kuuntelin Imagen kansinaisten uutta levyä ja erityisesti biisiä Tytöt.

Sua ei ole tehty

kenenkään kylkiluusta

ei raudasta tai puusta

Mistä tyttöjä tehdään?

No ne on toisia aineita,

mistä tämmöset koostuu

ne kasvaa ihanaksi, 

pärjää pakon eessä, 

kun itsensä ne itse kasvattaa.

Mulla on siis hieman vaikeuksia asettautua takaisin tähän keskusteluun. Vaikka miehet ja naiset olisivat miten kusipäitä tahansa, niin tytöt on ihania.

Mutta siellä lehtipisteissä, uudessa Imagessa sitä keskustelua nyt kuitenkin on. Ja sitähän on myös yli 500 kommenttia täällä Rönsyssä. Samoin tunnistesivulta Miehet vastaan naiset löytyy paitsi mun bloggaukseni, myös muut Lilyssä aiheesta kirjoitetut ja täällä ja jutussani sivutut bloggaukset. Jos kuka vaan Lilyn bloggaaja haluaa osallistua keskusteluun tai kirjoittaa aiheesta omalla palstallaan, niin mieluusti jutun saa tägätä tuolla samalla tunnisteella, siis Miehet vastaan naiset, niin se tulee näkyviin tuolle samalle sivulle. Ah, tekniikka, kehitys!

Ja vielä sananen Eliitistä ja kärsijöistä, nimimerkistä joka inspiroi minut koko projektiin ja antoi otsikon jutulle.

Meillä oli meiliyhteys (luullakseni hän oli sama henkilö). En ainakaan toistaiseksi saanut häneltä hänen lupaamaansa "avaavaa" meiliä, sillä hän kadotti keskustelua seurattuaan motivaationsa:

Noissa blogijutuissa, mitä olet laittanut, en ole kertaakaan nähnyt sellaista, että olisit vaikka selannut nettiä ja pyrkinyt näkemään sen tuskan, mitä naiset aiheuttavat miehille. Kaikki mitä voin sinulle kirjoittaa, on kirjoitettu jo suomalaisillle keskustelupalstoille, satojen ja tuhansien samanlaisten poljettujen miesten toimesta.

Kävimme aiheesta vielä vähän meilinvaihtoa, mutta en viitsi sitä täällä enempää lainata, jotta hänen anonymiteettinsä ei vahingossa vaarantuisi. Mutta terkkuja vaan nimimerkille, voit kernaasti yhä osallistua keskusteluun tai lähettää sen meilisi, jonka lupaan julkaista. Kiitos keskustelusta ja toivon sulle parempaa jatkoa!

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Hieno oli juttu lehdessä, ja muitakin hyviä juttuja, varsinkin Miki Liukkosesta joka osui hauskasti aiempaan keskusteluun siitä miksei kirjailijat voi yhtä lailla kertoa itsestään ja työstää kuin muutkin. En muista koska olisin viimeksi nauranut näin ääneen kirjailijahaastattelua lukiessani.

Tyttömoodi on myös hyvä, ja Paula se parempi.

Joanna Palmén
Rönsy

Kiitos! Liukkosjuttu osui hauskasti myös tähän keskusteluun. Miki paljastui just sellaiseksi naishaaremia pyörittäväksi alfaurokseksi kuin Tauskikin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin tänään Joannan kirjoittaman artikkelin Imagesta. Minusta se oli hyvin tehty.

Ehkä Jan Salmisen kommenteihin vastauksena voisin sen lisätä, että Tulvan vuoden 2008 kansikuvan on kuvittanut Emil Bertell John Cassavetesin elokuvan Gloria (pääosassa Gena Rowlands) julisteen pohjalta.
http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/56/5613/N6PVG00Z/po...
Minusta se on oikein osuva kansikuva. Omalla tavallaan hauska, jos on vieläpä nähnyt Cassavetesin elokuvia. Kannen juttu on asiallista kritiikkiä näitä ansaitsematonta mediahuomiota saaneita "miesaktivisteja" kohtaan.
Kannattaa lukea juttu, kirjastojen arkistoista voi kysellä vanhoja Tulva -lehtiä.
Ja jutussakin mainittu Miessakit ry:n foorumi taidettiin sulkea vuosia sitten naisvihamielisten kommenttien runsauden takia. Jotkut eivät vaan osanneet käydä asiallista nettikeskustelua...

Mutta ehkä tässäkin on myös mediakritiikin paikka, kuten Joannakin huomioi tekstissään. Ketkä saavat äänensä kuuluviin kakofoniassa ja millaisia nais- ja mieskuvia mediassa esitetään ja millä perusteilla ja kuinka ne vaikuttavat käsityksiimme siitä millaista on olla nainen, mies nykyään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei kaikki,

viimeksi tänään juttelin kokeneen psykiatriystäväni mies- ja naisspesifistisistä ns. sukupuoleen liittyvistä ongelmista. Hän palautteli minua maan pinnalle sen suhteen, että oikeasti on kaltoin kohdeltuja naisia ja lyttyynlytättyjä miehiä...

Minä hakeudun kivojen ja avaramielisten ihmisten seuraan; toki ongelmistakin puhutuaan... - Kun puhuin seksuaalisesta häirinnästä, ja sanoin, että minusta se voi koskettaa miehiä myös - toki voi, mutta pakko oli myöntää, että tilastot eivät nojaa siihen suuntaan. Ja nyt siis puhuttiin sopimattomasta käyttäytymisestä, ei kenenkään pukeutumisesta.

Mutta varmasti ongelmia siis on, joka puolella, ja kaikilla tahoilla. - Minun 20-luvulla syntyneet vanhempani toimivat kumpikin omilla tavoillaan. Lopputulos on se, että vasta esimurkkuna tajusin, että miesten kuuluu tehdä yhtä, ja naisten toista. Minusta miehet itkevät elokuvissa, niinkuin minä (ts. isältä peritty ominaisuus), ja naiset hoitavat laskut (kotiäidiltä se).

Stereotyypit tai tilastot eivät sovi nettihuuteluiden vakavasti otettaviksi taustoiksi. - Eivät liioin nämä minun omakohtaiset hyvät ihmissuhteet - moniin suhteisiini toki mahtuu paljon surua, pettymystä, ja kurjasti kohdelluksi tulleen tunteita myös.

Minä työni puolesta kirjoitan nykyään mm. seksologiasta; olen ollut yhteydessä em. Miesssakit ryn toiminnanjohtajaan, eikä minulla ole muuta kuin hyvän neutraalia sanottavaa itse järjestöstä. :)

Puheenjohtaja ei ottanut itse yhteyttä - mutta en sitä siis pyytänytkään, eivätkä monet ns. naisjärjestötkään halunneet kommentoida. Lähetin kirjoitukseni "tiedoksi"- otsikolla (koskien siis "naisten orgasmien psykofyysistä arvottamista". - Väitin, että tämä arvottaminen mm. lisää paineita myös miehille; kondomien käytön "kieltäminen" on miesten seksuaalisen itsemäärämisoikeuden kieltämistä, jne. ).

Minua itse asiassa uhkailtiin silloin oikeusjutulla, joten en ihmettele, että monikin järjestö päätti vetäytyä kuunteluasemiin.

Ei mikään järjestökään voi kaikkeen revetä, ja ymmärrän, että Miessakit, hyvästä agendastaan huolimatta, halusivat pysytellä poissa parrasvaloista.

Forumiaan en tunne, enkä koko järjestöäkään, mutta alustavasti ajattelen että he ovat tolkun miehiä! :)

- Ja just kun piti kirjoittaa kiva juhannuskirjoitus!!!

Sisko just päivitti, että nyt pitää sitten kirmata kolmen tien risteykseen, etsiä se ruispelto, jne, kuulemma Huomenna On Jo Myöhäistä!

Saas nähdä mitä naapurit tykkää kun näin city-pupuna poukkoilen heittien petuniapenkissä! :)

Kivaa Juhannusta Kaikille,

Char

Vierailija (Ei varmistettu)

P.S. Joanna, mulle kanssa pari murkkuikäistä ex-hoitopoikaa meilaili; on ne pojatkin niin ihania! :)

Toinen tulee kohta kylään, ja suunnitteli jo, mitä kaikkea puuhataan...

Eli sanottaisko, että lapset ja nuoret on ihania? Kun yhdistetään sun ja mun kokemukset viime viikolta?

Char

Jaime (Ei varmistettu)

Oli muuten hyvä yhteenveto tästä sekavasta ja vähän joka suuntaan rönsyilleestä miesasiakeskustelusta. Vaikee olis ollu vetää hommaa ton paremmin nippuun käytössä olleen materiaalin pohjalta.

Pointsit muutenkin sinne Imagen toimitukseen hyvästä duunista. Yks harvoista paperilehdistä, jotka nykyään tulee luettua säännöllisesti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Naisten empatia miehiä kohtaan?

deeby (Ei varmistettu)

Empatiaa tuskin heruu. Seuraava juttu aiheesta voisi käsitellä objektiivisen avoimesti naisten sosioekonomista valintaa tai preferenssien peittelyä yhteiskunnassa.

Juttu oli sinänsä hyvä. Ehdin vasta lukea nopeasti ja minuakin siellä oli lainattu lahba-asiassa.

Joanna Palmén
Rönsy

Kiitos Jaime, deeby, Char ja kaikki muut! Keskustelu voi tarvittaessa yhä jatkua.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun näistä ihanista tytöistä on puhe, niin huomasitko että (perjantaina?) tulleessa HS:ssä oli pikkujuttuna se, miten Demi-lehti on lukijapalautteen takia lopettanut käyttämästä sanaa "poikaystävä" ja korvannut sukupuolineutraaleilla ilmaisuilla, kuten kulta, ihastus, yms. :)
(Varmaan siitä muuallakin on.)

T: Ellu

Joanna Palmén
Rönsy

Joo, huomasin, ja olinkin sen jo joskus kuullut Demi-kollegoiltani ja ihastellut ihania tyttöjä.

tais (Ei varmistettu)

Luinkohan juuri tämän blogin pitkästä kommenttijonosta nekin kommentit, joissa ensin kerrottiin, että onhan niitä ei-niin-A-luokan naisia, jotka eivät saa miestä vaikka haluaisivat, ja että nyt pitäisi yhdistää nämä onnettomat parittomat joukot. Tähän kuitenkin sitten ilmeisesti/muistaakseni miespuolinen henkilö kommentoi, että miksi muka ei-alfa-uroiden pitäisi tyytyä johonkin peikkoon ja itsevarmojen rikkaiden uroiden saada kaikki kaunottaret. ...Eli että miehillä on jokin perusoikeus valita itselleen juuri se mieleinen pari, mutta naisten pitäisi kiltisti ottaa ihan kuka vain mörkö, joka ilmaisee kiinnostustaan?

Vierailija (Ei varmistettu)

"Eli että miehillä on jokin perusoikeus valita itselleen juuri se mieleinen pari, mutta naisten pitäisi kiltisti ottaa ihan kuka vain mörkö, joka ilmaisee kiinnostustaan?"

Moneen kertaan nettikeskusteluissa on käsitelty tämä ongelma. Ne "ei-niin-A-luokan" peikkonaisetkin haluavat sen rikkaan ja komean uroon. Eivät kelpuuta oman tasoistansa miestä. Nainen valitsee ja päättää, joten se siitä miesten vaatimuksista.

Onhan se toki niinkin, ettei rumalla naisella mies tee mitään. ;)

Imagen juttu oli aika onnistunut, kiitos Joanna!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulvassahan on myös myöhemmin ollut mielenkiintoista juttua misten tappamisen oikeutuksesta (ks. esim. http://www.tulva.fi/index.php?k=15862). Ihan selvää ei ole tullut , pitääkö ja saako niitä joukkomurhata vai ei. Jaksakaa kuitenkin jatkaa taistelua, että miehet eivät vain saa ääntään kuuliviin, tai jo saavat, että onnistutaan hiljentämään vaikka aseella uhaten, jos tarve vaatii. Eteenpäin Moilasen, Saarikosken ja muiden ihanien feministien avaamalla tiellä!

deeby (Ei varmistettu)

"Eli että miehillä on jokin perusoikeus valita itselleen juuri se mieleinen pari, mutta naisten pitäisi kiltisti ottaa ihan kuka vain mörkö, joka ilmaisee kiinnostustaan?"

Eipäs sekoiteta pakkaa liikaa.

Miehet valitsevat useinkin puolirumia naisia. Monet alfaurokset ovat ikionnellisessa liitossa vaatimattoman näköisen naisen kanssa, tarjoten kaikki mahdolliset henkivartija- ja rahoituspalvelut siinä ohessa, elämän loppuun saakka, täysin varauksetta.

Ei tarvitse montaa kertaa käydä esim. ruokaravintolassa törmätäkseen näihin ikinonnellisiin pareihin. Mutta on maailmassa paljon jetsettareitakin, jotka hakeutuvat kauniiden välisiin seurueisiin ja liittoihin.

Sen sijaan vaikutusvaltaisen naisen ja ujon, vähän treenanneen miehen liitot ovat todella silmiinpistäviä ja harvinaisia.

Tuskin asiaa on alunperin tarkoitettukaan niin, että kauniit telmisivät
dogmaattisesti toistensa kanssa. Ulkonäkö on kulttuurikysymys, ja mieskuva liian adoniskeskeinen. Hyvä peruskunto ja terveys ovat ihan hyviäkin kriteereitä parinvalinnassa, mutta välteltävän leiman voi mies kyllä saada, vaikkei kauhean ruma olisikaan, koska on vaan "niin ruma".

Käytännössä miehen on helpompi olla ruma, koska ei-dominoiva mies ei sovi yleisiin lokeroihin. Miehen hyvännäköisyyttä ei tunnusteta, jos ei sovi muotteihin. Jos nainen on tosidominoiva, toki hänen on ainakin joskus kohdata läheltä mies, joka ei ole niin dominoiva.

deeby (Ei varmistettu)

"Jaksakaa kuitenkin jatkaa taistelua, että miehet eivät vain saa ääntään kuuliviin, tai jo saavat, että onnistutaan hiljentämään vaikka aseella uhaten, jos tarve vaatii. Eteenpäin Moilasen, Saarikosken ja muiden ihanien feministien avaamalla tiellä!"

Taistelusta voi selvitä vain pitämällä jöötä ja esittämällä vahvoja argumentteja
silloin kun niiden aika on.

Hiljeneminen ja vaikeneminen johtavat yhä syvempään miehen kriisiin. Kun katsoo Joannan pitkästä lehtikirjoituksesta poikinutta kirjoittelu satoa, ei voi kuin ihmetellä ja pidellä vessankahvasta kaksin käsin. Tulevaisuudessa taidamme tosiaan elää Atlaksen ja Moilasen pilvilinnoissa.

Onneksi Sauli Niinistö kuitenkin ymmärsi "virallisesti" todeta olevansa Suomen ensimmäinen miespresidentti tällä vuosituhannella. En viitsi edes kysyä, että mikä teihin on mennyt.

Tyydyn inhoamaan.

Joanna Palmén
Rönsy

Linkkaanpa tänne vielä Laasasen kommentit artikkelista:

http://kaleva.terve24.fi/blogit/henry-laasanen/sukupuolten-sota-imagessa

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vulvaa en lue, mutta kuitenkin.

Nummisen Imagen pääkirjoituksesta: "Mistä ihmeestä tämä uhriutuminen oikein alkoi? Koska siitä tuli muodikasta?"
Feminismin myötä toki yleensä, ja miesten osalta kai ihan täsmälleen samoista poliittisista lähtökohdista. Luulen

Vierailija (Ei varmistettu)

Käsittelitkö muuten Imagen jutussa (en ole ehtinyt lukea, luen yleensä kampaajalla:)) tätä miten mm. ja eritoten Laasanen linkittää seksuaalisuuden ja seksuaalisen väkivallan ulkomaisten esikuviensa innoittamana?

Hyvä jja tuore esimerkki ko. tavasta:
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111649-atm-aktivisti-pid%C...

Vaarallista touhua. Seksuaalinen hyväksikäyttö/väkivalta yms ei ole seksuaalisuutta, eikä seksin puute tee kenestäkään raiskaajaa.

T: Memnrane

Kommentoi