Haja-ajatuksia ja lukuvinkkejä Steve Jobsista

Rönsy

Merkkejä muutoksesta: 1) Tietotekniikkayrityksen entisen toimitusjohtajan kuolema saa miljoonat ihmiset, minutkin, suremaan, ja kirjoittamaan surustaan nettiin. 2) Facebook tunnistaa surunvalittelut ja niputtaa ne uutisvirrassa yhteen. XXXX and 11 other friends posted about Steve Jobs.

Aina joskus joku kysyy, että jos saisin haastatella ketä tahansa maailman ihmistä, kenet valitsisin. Vakiovastaukseni on jo vuosia ollut Steve Jobs. Ei siksi, että hän tai hänen sanomisensa olisivat maailman merkittävimpiä, vaan siksi, että hänen persoonansa kiehtoo. Tai siis kiehtoi. Olisin niin halunnut tavata hänet.

Suomen Kuvalehti tuskin olisi halunnut olla näin ajankohtainen perjantaina ilmestyneellä numerollaan (juttu, jälleen Anu Partasen, löytyy verkosta ja kannattaa lukea):

Tai Steve Jobs itse marraskuussa ilmestyvällä auktorisoidulla elämäkerrallaan:

Taidanpa kuitenkin laittaa kirjan tilaukseen. Ja vinkki kaikille Applen asioista enemmänkin kiinnostuneille: Ainakin Helsingin kaupunginkirjastosta löytyy muutama kappale hyvin mielenkiintoista, hyvällä tavalla vanhentunutta teosta: John Sculleyn Apple: Elämäni haaste kertoo siitä, mikä kaikki Applella meni 80-luvulla pieleen, miksi Steve Jobs potkaistiin ulos perustamastaan yrityksestä, ja miten Pepsillä loistavan uran tehnyt John Sculley nousi yrityksen toimitusjohtajaksi ja yritti – nimenomaan yritti – nostaa Applen uuteen nousuun. Sehän ei sitten onnistunut, ennen kuin Jobs palasi ruoriin. Kirja on kirjoitettu 1987, eli näyttää nykyvalossa vähän toiselta.

 

Kommentit

Joanna Palmén
Rönsy

Ja jos yhtään osaisin tota markkinointia, niin olisin tietysti linkannut siihen Apple-juttuun, jonka Anu Partanen kirjoitti meidän lehteen. Tähän.

Vierailija (Ei varmistettu)

“I want to put a ding in the universe.”

-Steve Jobs

Lainaus Ben Brooksin blogista (http://brooksreview.net/2011/10/qotd-jobs/)

himantha akash (Ei varmistettu)

You can make money using work at home jobs. Transcription jobs are a better way to earn money from home. Find transcription jobs at https://transcriptionjobsdepot.blogspot.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.