Haluaisin maksaa likeilla

Rönsy

Täällä pahanilmanlintu taas hei. Minä joka aina löydän kaikesta hyvästä jotain negatiivista. Facebook-tykkäämisestä löysin hyvyysonanointia jo puolitoista vuotta sitten, ja arvatkaas, nyt on Ruotsin Unicef löytänyt saman! Tässä mainoksessa yksi Ruotsin hauskimmista koomikoista yrittää ostaa neuleen tykkäyksillä. 

http://www.youtube.com/watch?v=vKXf8OCmMKE&list=UUzcrZ2xt7RAki83sZlHA2pQ&index=3

Kommentit

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Minä näin facebookin tekopyhyyden, mädännäisyyden, sekä ihmissuhteita kaupankäynniksi muuttavan vaikutuksen jo vuosia sitten. En ole pahemmin mielipiteitäni julistanut kavereille ja tutuille, koska huomasin nopeasti, että ihmiset eivät halua kuulla kritiikkiä facebookista.

Niin tai näin, en usko, että Facebook on sosiaalisen median kehityksen päätepiste. Facebookiin on juurtunut niin syvälle sen luojien ja alkuperäisten käyttäjäryhmien narsistinen arvomaailma. Alkuperäiset käyttäjäryhmäthän olivat suurimmaksi osaksi college- ja lukioikäisiä nuoria naisia. Zuckerbergin ja näiden alkuperäisten käyttäjäryhmien vaikutuksesta Facebookin kulttuuri on aina ollut erittäin vastenmielinen, ja keksinnön hyviä puolia tuhoava.

En tiedä mahdanko olla vain idealisti, mutta uskon siihen, että jonain päivänä sosiaalinen media tulee vielä lunastamaan ne lupaukset, mitä siinä alunperin ajateltiin olevan. Siis kaikenlaista yhdessä tekemistä, yhdessä luomista, yhdessä sopimista, yhdessä äänestämistä.

Facebook se ei kuitenkaan tule olemaan, joka nämä lupaukset lunastaa. Facebook on kuin antiteesi kaikelle sille hienolle, mistä teknologian kehittyessä 90-luvulla ja 2000-luvun alussa visioitiin erilaisissa tulevaisuudenkuvauksissa ja utopioissa.

Joanna Palmén
Rönsy

Joo, naisten vika.

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Ja Zuckerbergin.

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Negatiivisuudesta haluaisin vielä kommentoida, että jokaisen asioista vähänkään tajuavan ihmisen mielestä se "negatiivisuus" on pikemminkin asioiden tarkastelua monelta kantilta, ja asioiden kehittämistä kohti yhä parempia ratkaisuja. Kannattaa jättää ihan oman onnensa ja "positiivisuutensa" nojaan ne negatiivisuudesta valittajat. Eiköhän netissä, ja varsinkin siellä facebookissa, löydy näille "positiivisille" ihmisille ihan tarpeeksi kaikkea happy happy joy joy ihquttelua, jossa unohdetaan aina asioiden oikea tila, ja yritetään vääntää kaikki noudattamaan "positiivisuuden" yhtä totuutta.

Suomi on edelleen yhden totuuden maa. Muutamaa vuosikymmentä aikaisemmin yksi totuus muodostui Neuvostoliitosta, Kekkosesta, keskustapuolueesta ja yleisvasemmistolaisesta maailmankatsomuksesta. Tänäpäivänä yksi totuus muodostuu "positiivisuudesta", Brysselistä, laimennetusta punavihreydestä, sekä pehmeästä palvelualoja/ naisten aloja suosivasta kokoomuskapitalismista. Jos yhtä totuutta vastaan rikkoo, niin heti tulee näitä "Oot vaan negatiivinen ja kateellinen katkera" huutelijoita.

Älä missään tapauksessa ala "positiiviseksi". Blogisi on hyvä näin! :)

Mahdoton Nainen

Mielenkiintoinen kirjoitus vähän tästä aiheesta, ja vähän sen vierestä.

LooraKoo (Ei varmistettu)

Jos jotakin asiaa kritisoi, pitää argumentoida kunnolla. Sen sinä teet, Joanna! Argumentoiva kritisointi on analyyttisyyttä, se tuo uusia näkökulmia esiin ja saa parhaimmillaan jopa ajattelemaan. Ei sen tarvitse olla negatiivista kateutta.

FB:ssa on jännä huomata, että peukutuksia suorastaan sataa kun kertoo jotakin ihku-jännää-mukavaa, mutta jos esimerkiksi mainostaa samana iltana alkavaa kolmatta tuotantokautta upeasta, tanskalaista Vallan linnake-sarjasta, on peukkuhiljaisuus suorastaan humiseva. :-D

No, tää on tätä.

Jatka ehdottomasti omalla linjallasi, Joanna!

Joanna Palmén
Rönsy

Joo siis en oo mitenkään vaihtamassa linjaani, vai näyttääkö siltä. (Tosin kyl mun feedissä Vallan linnaketta peukutetaan enemmän kuin vaikkapa Unicefia.)

Mahdoton Nainen, kiitos vinkistä! Joo, toi on tavallaan samaa asiaa, mutta sitten kuitenkin ihan ratkaisevasti eri, koska mun negatiivisuuteni kohdistuu "tykkää jos haluat lopettaa tyttöjen ympärileikkaukset" -tykkäämisiin, ei niinkään siihen että tykätään yksittäisen kaverin jostain "ostin uuden takin" -päivityksestä. 

Noita keskospostauksen kommentteja lukiessani tuli mieleen, että olispa hauska blogi-gadget sellainen, joka seulois automaattisesti blogin kommenteista kaikki äitikortit, natsikortit ja kateuskortit ja pitäis niistä tukkimiehen kirjanpitoa tossa sivupalkissa. 

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Offtopic.

Saisiko sulle Joanna esittää juttupyyntöä? Aihe, josta voisitte tehdä Imageen artikkelin jostain näkökulmasta, ja jonka olen huomannut sinua kiinnostavan ainakin hiukan. Sinänsä kylläkin myös aihe, joka sopisi parhaiten ehkä HS:n kuukausiliitteeseen; en tiedä miten sen saisi Imageen sovitettua.

Joanna Palmén
Rönsy

No anna tulla.

Kommentoi