Joitakin tahoja tämäkin voi loukata

Rönsy

Benettonin uusi mainoskampanja nimittäin. Minusta aika mainio!

Kuvat ja lisää kuvia ja tietoa täältä.

Kommentit

häkkilintu

Hykerryttävä mainoskampanja, saisikohan tuosta vielä jonkun timo soini & papandreou -version ennen itsenäisyyspäivää Suomen katukuvaan?

(Taas Benetton yrittää peitellä sitä tosiasiaa, että on yksi epäeettisimmistä halpoja vaatteita tuottavista eurooppalaisista firmoista.)

Joanna Palmén
Rönsy

Häkkilintu, linkkaa hieman, mä en nyt muista Benettonin luurankoja. Mutta Soini ja Papandreou olisi aivan loistava! Nyt vois joku fotarivelho heti ryhtyä hommiin.

"Yllättävää", Paavi ei ilahtunut tuosta alimmasta kuvasta, ja se on nyt vedetty pois kampanjasta. Kerran julkaistua ei kylläkään enää nettiaikana saa millään maailmasta pois. 

Ja ei sillä, ymmärrän Paavia, kerrankin. Hänhän tuossa nyt pousaa ilmaiseksi ja ilman että häneltä on mitään kysytty voittoa tavoittelevan liikeyrityksen maailmanlaajuisessa kampanjassa, vieläpä kampanjassa, jonka arvoja ja sanomaa ei mitä ilmeisemmin kannata.

häkkilintu

Luurankoina muun muassa tuo Ylen kuningaskuluttajan tutkimus vuodelta 2007 ja muistaakseni 2008 sekä H&M ja Benetton kärähtivät tavallisen puuvillan myymisestä luomuna, juuri nyten löydä linkkiä. Plus Benettonin liikeissä haisee mielestäni huomattavasti vahvemmin formaldehydi kuin esim. H&M:llä. Olen todella herkkänenäinen joten ei ole tullut Benettonin vaatteita osteltua sitten vuoden 2004.

Eivätköhän kaikki Benettonin kampanjassa "poseeraavat" ole loukkaantuneet. Kyseessä on kuitenkin tulosta tavoittelen yrityksen mainos, eikä tyylipuhdas poliittinen satiiri. Kyllä minunkin tuttuni ystävä loukkaantui (kunhan naurultaan ehti) kun löysi takamuksensa  amerikkalaisen skeittivaatefirman katalogista. Tosin salakuvattu pylly lienee vähän eri asia kuin naamalla esiintyminen. Harvoja pyllyistä tunnistaa.

kolmas

Loistava mainoskampanja, jos multa kysytään!

Joanna Palmén
Rönsy

Ah, kiitos. Täytyypä joskus tutustua.

Joo juuri noin, tuo on oikeastaan tosi halpamaista toisten hyväksikäyttöä, luvatta ja ilmaiseksi. Mutta silti itse kuvat on musta tosi hauskoja.

Joanna Palmén
Rönsy

Vastasin siis häkkilinnulle yllä. Mutta joo, niin on, Henriikka! Jälleen kerran.

LinaS
iivents

Harvoja pyllyistä tunnistaa - pisti hymyn huulille. :) Kiitos häkkilintu perjantaipiristeestä!

Oli kampanja onnistunut tai ei - se on saavuttanut tavoitteensa ainakin siltä osin, että herätti taas keskustelua ja Benetton on noussut otsikoihin. Myös tänne Lilyyn!

Jebou (Ei varmistettu)

Se tais olla Benettonin tarkoitus, että tehään tuollainen kampanja ja suunnitellusti kohun saattelemana otetaan sit paavin kuva pois. Sit saadaan ihmiset keskustelemaan Benettonista blogeissa ja muualla Benetton saa brändiään vahvistettua "ilmaisella" julkisuudella. Joanna toimii nyt siis Benettonin markkinoijana:) samoin kuin mä kun tästä vaivauduin kirjoittamaan.

Joanna Palmén
Rönsy

No tottakai näin, Benettonhan on tehnyt samaa eri mittakaavoissa jo monta vuosikymmentä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.