Kesälomasuunnittelun perinteinen kaava

Rönsy

Näin mulle käy joka vuosi.

Helmikuu. Jahas, kesällä menen paikkaan X (tänä kesänä Tshekin Brnohon, tuttavallisesti Pernoohon). Pitäisi hankkia lentoliput. Katopas, tarjous! Nyt pääsen halvalla, ja vielä suora lento, ekoa! Bonuspisteitä! Mutta täytyy nyt vielä katsoa, että miten ne lopulliset aikataulut menee ennen kuin ostan ne.

Maaliskuu. Oikeastaan, mähän voisin samalla kertaa tehdä isommankin reissun. Joo! Menen junalla sinne ja tänne, jatkan siitä lentäen, käyn moikkaamassa tän ja tän kaverin siellä ja täällä maassa. Ja mitä jos menis samalla vaeltamaan Alpeille?

Huhtikuu. Puuh, tulis jo se kesäloma, että sais nukkua pitkään, lukea aamun lehteä rauhassa ja katsella samalla mun ihanaa, ihanaa rantamaisemaa. Mitenköhän pitkäksi sen kesäreissun uskaltaa päästää, että ehtii kuitenkin nauttia kotioloistakin lomalla?

Toukokuu. Aurinko paistaa mutta en ehdi fiilistellä sitä. Haluan olla koko kesän kotona fiilistelemässä! Hitto, onko mun nyt pakko lähteä sinne paikkaan X. Ainakaan en mene mihinkään muualle.

Kesäkuu. Hupsan, lähtö on kolmen viikon päästä eikä mulla vieläkään ole lentolippuja. Ja katopas, suorien lentojen hinnat ovat tuplaantuneet helmikuisesta.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kuulostaa tutulta. Mulla lomasuunnitelmakirous kulminoituu siihen, että en uskalla ostaa matkaa, koska saattaisin hyvässä lykyssä törmätä vieläkin houkuttelevampaan tarjoukseen. Ikään kuin siinä konkurssissa pari kymppiä vaikuttaisi yhtään mitään. Ja lopulta en raaski ostaa lentoja ensinkään, koska ne tietenkin lähtöpäivän lähestyessä ovat liian kalliita. Kuka ylipäätään pystyy tekemään matkasuunnitelmia yli puolen vuoden taa nykymaailman houkutusten pyörteissä?!

Ninni

Hoplaa, kuulostaapa tutulta toi lippujen ostamisen vaikeus. Mutta Brno on hieno paikka, olin siellä joskus tshekin kielen kesäkurssilla. Semmoinen Helsingin kokoinen, käveltävä kaupunki. Ja määriläiset on kivaa porukkaa, ei niin koppavia kun prahalaiset. Ja jos aika alkaa käydä pitkäksi, niin Brnosta voi mennä junalla ihan spontaanistikin jonnekin, esim. Wieniin tai Bratislavaan tai vaikka ihailemaan muita tshekkiläismääriläisiä kaupunkeja.

Joanna Palmén
Rönsy

Ninni, juuri noin, juuri noin. Mun kaikki pitkät viikonloput Euroopan kaupungeissa kilpistyvät tuohon. Jahkaan niin kauan että liput tulevat törkeän kalliiksi. Mutta olen huomannut että talviset ulkomaanmatkat saan jotenkin paremmin järjestykseen, silloin kun elämä koti-Suomessa ei ole niin hirveän houkuttelevaa.

Iita, satutko tietämään, kannattaako mun lentää ennemmin Wieniin kuin Prahaan ja mennä sieltä junalla? Onkohan siinä jotain spesiaalia, mitä ottaa huomioon?

Wienistä olis Brnohon lyhyempi matka, n. 2 tuntia junalla. Prahasta taas voi mennä yli kolmekin tuntia jos sattuu hitaampaan junaan. Itse matkustin ekan matkan Prahasta Brnohon junalla, mutta paluumatkan Brno-Praha -välin taitoin opiskelijabussilla, joka vei melkein suoraan Prahan lentokentälle. Tshekeissä on vähän se ongelma, että vaikka maa on pinta-alaltaan pieni ja välimatkat näyttävät linnuntietä seuraten tosi lyhyiltä, niin käytännössä esim. bussit ja junat saattaa körötellä aika hitaasti. Eli kannattaa kokeilla sitä Wieniä ja ottaa sellainen junamatka, johon ei sisälly vaihtoja, niin pääsee nopeasti perille.

Joanna Palmén
Rönsy

No näin mä arvelinkin. Kiitos Iita!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.