Murros

Rönsy

Otteita toimittajien lounaspöytäkeskustelusta marraskuussa 2013:

"Pitäis keksiä joku uusi ammatti."

"Jokainen perhe, joka muuttaa Heinolaan tänä vuonna, saa kunnalta 175 euroa."

"175 euroa!"

"Voitaiskohan me muodostaa perhe ja muuttaa?"

"Niin mutta sitten me saatais vaan yksi 175 euroa."

"Mä haluaisin palomieheksi."

"[Tunnettu toimittaja] sanoi eilen, että hoiva-alalla riittää aina töitä."

"Heinolassa pitäisi olla kirjoilla 1.1.2014 jotta saisi sen rahan."

"Siellä on kaksi prosenttiyksikköä korkeampi kunnallisveroprosentti. Ai niin mutta jos on työtön, niin sillä ei ole väliä."

"Eläväksi malliksi ei kannata ryhtyä. Se on tuskallisin työ mitä olen tehnyt."

"Kauanko siinä pitää olla kerralla paikoillaan?"

Kaikki repliikit eivät valitettavasti ole ihan vain huumoria.

Kommentit

Meillä on käyty näitä samoja keskusteluja, joten uskallan jatkaa...

"Kannattaa mennä Suomussalmeen armeijaan jos on nainen. Varsinkin jos haluaa vielä lapsia."

 (http://kotisanomat.blogaaja.fi/suomussalmella-kutsunnoissa-enemman-naisia-2/ )

Jenni S.

Valitettavasti on helppo uskoa, etteivät kaikki repliikit ole pelkkää huumoria...

Hosuli
Hömppäblogi

Hahah, kuulostaa niin tutulta. Samanlaisia lounas- ja illanistujaiskeskusteluja käydään minun tuttavapiirissäni. Minä tosin olen vielä aika toiveikas ja odottelen vain, että maakuntalehdille ym. perinteisille julkaisuille alkaa syntyä kilpailijoita.

Lotta Katariina
Pumpui

En tiedä olenko käynyt tänä vuonna toimittajakollegoiden kanssa yhtään keskustelua, jossa ei olisi edes leikillään otettu esiin ammatin vaihtaminen. Viime aikoina kovassa huudossa on ollut kotirouvaksi ryhtymisen spekulointi. :D

Joanna Palmén
Rönsy

Ei tietty mitenkään "kiva kuulla, ettei olla ainoita". Mäkin olin pitkään aika toiveikas, mutta nyt on tapahtunut joku romahdus uskossani, monesta syystä. Mahdollisesti tilitän sitä vielä lisää lähiaikoina. 

Marijohannaseon (Ei varmistettu) http://liuskapaivassa.blogspot.fi/

Hyvin hyvin usein viimeisen parin vuoden aikana olen tuon toimittaja vaihtaa ammattia -jutun kuullut, eritoten meidän freelancereiden suista. Aika moni on jo alkanut opiskellakin uuteen ammattiinsa. Ainakin pari hoitoalalle siirtynyttä tiedänkin. Mutta että vielä Heinolaan asumaan, sinne tylyyn kaupunkiin? Kyllä tarttisin enemmän kuin 175 euroa.

666 (Ei varmistettu)

Arvaapa vaan miten vahingoniloinen olen, että vihdoin naisvaltaiset loisalatkin joutuvat supistusten kouriin. Vasta viimeisen vuoden aikana talouden kuoppainen meno on tuntunut naisten aloillakin. Sitä ennen miehet ovat saaneet kärsiä kaiken vuodesta 2008 lähtien.

Se päivä kun valtio ilmoittaa laajoista virkamiesten (=virkanaisten) irtisanomisista, niin minä käyn ostamassa Alkosta sampanjaa. Jaetaan kurjuutta vähän naisillekin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hohhoijaa.. Vittu mitä paskaa.

ankeuttaja (Ei varmistettu)

Juu, valitettavasti toimittajia on koulutettu maa täyteen ja nyt sitten kun on talous tiukemmalla ei enää löydykään palkallista työtä kaikille... tämä tuskin tulee yllätyksenä kenellekään?

Joanna Palmén
Rönsy

No itseasiassa, minä (ja luultavasti koskee muitakin tuon lounaskeskustelun osanottajia) en ole varsinaisesti huolissani, ettenkö pystyisi elättämään itseäni toimittajana, jollain lailla. Mutta toinen asia on, pysyykö se mielekäänä ammattina. Eikä kyse ole myöskään vain tai edes pääasiassa siitä, että talous on tiukalla, vaan koko media-alan kokonaisvaltaisesta muuttumisesta. Ylikoulutus ei ole mitenkään uusi asia saati yllätys.

Kommentoi