Naimakauppa kukoistaa Kreikassa

Rönsy

Soitin kaukaiselle ystävälleni Diopille Ateenaan. Diop on viettänyt kesän Kosilla myyden aurinkolaseja turisteille, ei mennyt kuulemma kovin hyvin, kun turisteja on yhä vähemmän. Nyt hän oli takaisin Ateenassa, jossa mikään ei toimi ja elämä on täysin toivotonta. "Yritetään selvitä", Diop sanoi. Hän on luvannut itselleen, että hankkiutuu pois Kreikasta tämän vuoden aikana, mutta keino ei ole vieläkään selvinnyt, ja vuosi alkaa olla lopussa.

Pois Kreikasta tarkoittaa johonkin toiseen Euroopan maahan, mielellään Espanjaan. Kysyin taas tuhannetta kertaa, että eikö kotimaa Senegal olisi sittenkin varteenotettava vaihtoehto, kun ei täältä Euroopasta saa työtön senegalilainen ikinä oleskelulupaa. Diop vastasi, taas, että kyllä hän joskus haluaa takaisin kotiin, mutta ensin hän haluaa tienata rahaa ja auttaa sukulaisiaan.

Yksi keino oli selvästi hieman tähtäimessä. Kuulemma useat Diopin ystävät ovat ostaneet avioliiton kreikkalaisen naisen kanssa. Se maksaa noin neljä tonnia ja sillä saa oleskeluluvan. Mitä pahemmaksi maan taloustilanne menee, sitä enemmän halukkaita kreikkalaisnaisia tähän diiliin löytyy. Diopilta vaan puuttuvat ne neljä tonnia.

Kommentit

Joanna Palmén
Rönsy

Oli sen verran vastenmielistä ja pahantahtoista kommentointia, että poistin kaikki. Lukekaa  netiketti tosta oikealta ja tulkaa sitten kritisoimaan niin kuin aikuiset ihmiset. Täällä ei huudella ivallisesti niin kuin yläasteella.

Ja jos kommentoijia oikeasti kiinnostaa tämä asia, niin lukekaa vaikka nyt aluks se linkin artikkeli ja muut tässä blogissani samasta tyypistä kirjoittamani jutut.

tapsa (Ei varmistettu)

Minusta on vastenmielistä että laisssa on tuollainen porsaanreikä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.